Вибiр субстрату для культивування хлiбопекарських дрiжджiв
DOI:
https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.17148Ключові слова:
хлiбопекарськi дрiжджi, поживне середовище, субстрат, Saccharomyces cerevisiaeАнотація
Незважаючи на широке використання меляси в якості основного субстрату для вирощування хлібопекарських дріжджів, існує потреба у дослідженні нових, більш повноцінних та вигідних субстратів. На відміну від меляси, рисова мучка, як побічний продукт обробки рисового зерна, містить усі необхідні речовини для активного росту й високої ферментативної активності хлібопекарських дріжджів.
Посилання
Gelinas P. In search of perfect growth media for Baker’s yeast production: Mapping patents // Comprehensive reviews in food science and food safety. — 2012. — Vol. 11. — P.13–33.
Джахонгирова Г. З. и др. Исследование ферментативной активности дрожжей и особенностей роста на питательной среде из рисовой мучки // Universum: Технические науки. — 2018. — № 3(48). — С.24–26.
Нгуен Тхи Тхань Ха Разработка технологии дрожжевых ферментированных продуктов на основе рисовой мучки: автореф. дис. на соискание уч. степени канд. техн. наук: спец. 03.00.23 “Биотехнология”, МГУПП, Москва, 1996. — 23 с.