Вибiр субстрату для культивування хлiбопекарських дрiжджiв

Автор(и)

  • К.В. Гриценко Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.17148

Ключові слова:

хлiбопекарськi дрiжджi, поживне середовище, субстрат, Saccharomyces cerevisiae

Анотація

Незважаючи на широке використання меляси в якості основного субстрату для вирощування хлібопекарських дріжджів, існує потреба у дослідженні нових, більш повноцінних та вигідних субстратів. На відміну від меляси, рисова мучка, як побічний продукт обробки рисового зерна, містить усі необхідні речовини для активного росту й високої ферментативної активності хлібопекарських дріжджів.

 

 

Біографія автора

К.В. Гриценко, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

 

 

Посилання

Gelinas P. In search of perfect growth media for Baker’s yeast production: Mapping patents // Comprehensive reviews in food science and food safety. — 2012. — Vol. 11. — P.13–33.

Джахонгирова Г. З. и др. Исследование ферментативной активности дрожжей и особенностей роста на питательной среде из рисовой мучки // Universum: Технические науки. — 2018. — № 3(48). — С.24–26.

Нгуен Тхи Тхань Ха Разработка технологии дрожжевых ферментированных продуктов на основе рисовой мучки: автореф. дис. на соискание уч. степени канд. техн. наук: спец. 03.00.23 “Биотехнология”, МГУПП, Москва, 1996. — 23 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-02-01

Номер

Розділ

Огляди