Selection of a substrate for the cultivation of baker's yeast
DOI:
https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.17148Keywords:
baker's yeast, nutrient medium, substrate, Saccharomyces cerevisiaeAbstract
Despite the widespread use of molasses as the main substrate for the cultivation of baker's yeast, there is a need to research new, more complete and profitable substrates. Unlike molasses, rice bran, as a by-product of rice grain processing, contains all the necessary substances for active growth and high enzymatic activity of baker's yeast.
References
Gelinas P. In search of perfect growth media for Baker’s yeast production: Mapping patents // Comprehensive reviews in food science and food safety. — 2012. — Vol. 11. — P.13–33.
Джахонгирова Г. З. и др. Исследование ферментативной активности дрожжей и особенностей роста на питательной среде из рисовой мучки // Universum: Технические науки. — 2018. — № 3(48). — С.24–26.
Нгуен Тхи Тхань Ха Разработка технологии дрожжевых ферментированных продуктов на основе рисовой мучки: автореф. дис. на соискание уч. степени канд. техн. наук: спец. 03.00.23 “Биотехнология”, МГУПП, Москва, 1996. — 23 с.