The role of probiotic strains of lactic acid bacteria in functional food

Authors

  • Liudmyla Polonchuk National Aviation University

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.16187

Keywords:

kefir, functional drinks, sourdough, biological value

Abstract

The necessity of daily consumption of high-quality functional sour-milk drink, namely kefir, is noted. Experiments have proven the high biological activity and value of this drink to prevent intestinal dysbacteriosis and improve digestive processes with regular use of this product.

References

Артюхова С.И., Гаврилова Ю.А. Использование пробиотиков и пребиотиков в биотехнологии производства биопродуктов: монография. — Омск: Изд-во ОмГТУ, 2010. — 112 с.

Шевелева С.А., Кузнецова Г.Г., Черкашин А.В. Влияние штаммов лактобактерий, используемых при производстве кисломолочных продуктов, на возбудителей пищевых токсикоинфекций // Вопросы питания. — 2011. — №3. — С.37–40.

Published

2021-12-13

Issue

Section

Young scientist’s page