Про норму смаку Д. Юма у прочитанні Олександра Джерарда
DOI:
https://doi.org/10.18372/2412-2157.23.12465Ключові слова:
Олександр Джерард, Девід Юм, Про норму смаку, естетикаАнотація
Стаття присвячена проблемі норми естетичного смаку, критерію істинності естетичних суджень. У 18 столітті проблема естетичноїцінності природних об'єктів і творів мистецтва опинилась у центрі уваги численних теорій естетики, художньої критики. Обговорен-ня норми естетичного смаку передбачає пошук відповіді на декілька основних питань: Чи можливий пошук такої норми? Де і кимможе бути знайдена така норма? Якою саме є дана норма? У статті пошук відповідей на ці питання здійснюється шляхом порівняння двох найважливіших естетичних концепцій 18 в., представлених Девідом Юмом і Олександром Джерардом.Посилання
Gerard Alexander, An Essay on Taste to which is now added part fourth, Of the Standard of Taste, 3rd edition, Edinburgh – London 1780.
Hume David, Of the Standard of Taste, [in:] Hume David, Four Dissertations, London 1757.
Downloads
Опубліковано
2016-06-01
Номер
Розділ
Філософія