Сучаснi технологiї отримання пробiотикiв

Автор(и)

  • Л.Р. Решетняк Національний авіаційний університет
  • Є.О. Дорошенко Національний авіаційний університет

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.17107

Ключові слова:

пробіотики, лінгвальні таблетки, мікрофлора кишечника, казеїново-дріжджове поживне середовище

Анотація

Проведено огляд сучасних технологій отримання пробіотиків.

 

 

Біографії авторів

Л.Р. Решетняк, Національний авіаційний університет

 

 

Є.О. Дорошенко, Національний авіаційний університет

 

 

Посилання

Albertini B., Vitali B., Passerini N., et al. Development of microcapsulate systems for intestinal delivery of Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium lactis // Eur. J. Pharmac. Sci. — 2010. — Vol. 40. — P.359–366.

Пирог Т. П., Iгнатова О. А. Загальна бiотехнологiя: Пiдручник. — Київ: НУХТ, 2009. — 336 с.

Янковський Д. С., Димент Г. С. Мiкрофлора та здоров’я людини. — Київ: ТОВ “Червона Рута-Турс, 2008. — 552 c.

Lacroix C., Yidirim S. Fermentation technologies for the production of probiotics with high viability and functionality // Curr. Opin. Biotechnol. — 2007. — Vol. 18. — P.176–183.

Chralampopoulos D., Rastall R. A. Prebotics and Probiotics Science and Technology. — UK: Springer, 2009. — 1265 p.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-02-01

Номер

Розділ

Огляди