Сучаснi технологiї отримання пробiотикiв
DOI:
https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.17107Ключові слова:
пробіотики, лінгвальні таблетки, мікрофлора кишечника, казеїново-дріжджове поживне середовищеАнотація
Проведено огляд сучасних технологій отримання пробіотиків.
Посилання
Albertini B., Vitali B., Passerini N., et al. Development of microcapsulate systems for intestinal delivery of Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium lactis // Eur. J. Pharmac. Sci. — 2010. — Vol. 40. — P.359–366.
Пирог Т. П., Iгнатова О. А. Загальна бiотехнологiя: Пiдручник. — Київ: НУХТ, 2009. — 336 с.
Янковський Д. С., Димент Г. С. Мiкрофлора та здоров’я людини. — Київ: ТОВ “Червона Рута-Турс, 2008. — 552 c.
Lacroix C., Yidirim S. Fermentation technologies for the production of probiotics with high viability and functionality // Curr. Opin. Biotechnol. — 2007. — Vol. 18. — P.176–183.
Chralampopoulos D., Rastall R. A. Prebotics and Probiotics Science and Technology. — UK: Springer, 2009. — 1265 p.