Аналіз стабільних нуклеотидних послідовностей дріжджів методами геномної біоінформатики

Автор(и)

  • Маріанна Володимирівна Ярмоленко Київський національний університет технологій та дизайну
  • Любов Борисівна Зелена Київський національний університет технологій та дизайну
  • Ігор Олександрович Грецький Київський національний університет технологій та дизайну
  • Наталія Василівна Ткачук Національний університет "Чернігівський колегіум" ім. Т.Г. Шевченка

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.16207

Ключові слова:

нуклеотидні послідовності, біоінформаційний аналіз, дріжджі, біомаркери

Анотація

Метою дослідження був біоінформаційний аналіз стабільних послідовностей нуклеотидів, їх мінливість у різних родів і видів дріжджів. Отримані в ході дослідження результати можуть допомогти при відборі філогенетичних біомаркерів дріжджів і слугувати створенню бази даних сіквенсів дріжджів.

Посилання

Nandy S.K., Srivastava R.K. A review on sustainable yeast biotechnological processes and applications // Microbiological research. — 2018. — 207. — P.83–90. https://doi.org/10.1016/j.micres.2017.11.013

Mattanovich D., Sauer M., Gasser B. Yeast biotechnology: teaching the old dog new tricks // Microbial cell factories. — 2014. — 13(1). — P.1–5. https://doi.org/10.1186/1475-2859-13-34

Tamura K., Stecher G., Peterson D., Filipski A., Kumar S. MEGA6: molecular evolutionary genetics analysis version 6.0 // Molecular biology and evolution. — 2013. — 30(12). — P.2725–2729. http://dx.doi.org/10.1093/molbev/mst197

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-13

Номер

Розділ

Експериментальні роботи