Використання поліфенольних сполук бузини чорної при виробництві соковмісних напоїв

Автор(и)

  • С.А. Токаренко Національний університет харчових технологій, Київ
  • О.С. Романов Національний університет харчових технологій, Київ
  • Зоряна Миколаївна Романова Національний університет харчових технологій, Київ
  • Людмила Олексіївна Косоголова Нацiональний авiацiйний унiверситет, Київ

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.16185

Ключові слова:

екстракція, настій, безалкогольний напій, дикорослі ягоди

Анотація

Харчова цінність дикорослої рослинної сировини визначається вмістом поживних речовин: вітамінів, мінералів та інших важливих компонентів, які відіграють важливу роль у харчуванні людини, регулюють обмінні процеси, впливають на функції окремих органів. Важливо зберегти їх для виробництва функціональних напоїв.

Посилання

Мазнев Н.И. Энциклопедия лекарственных растений. 3-е изд. / Н.И. Мазнев. М.: Мартин, 2004. 496 с.

Кошова, В. М. Використання соку бузини для приготування безалкогольних напоїв / В. М. Кошова, А. О. Коберніцька // Engineering Studies, Taylor & Francis.2018. Issue 3 (2), Volume 10. P. 499-507.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-13

Номер

Розділ

Експериментальні роботи