Вплив ультразвукових коливань на молочнокислi бактерiї при виготовленнi бiойогурту

Автор(и)

  • Євгеній Олександрович Дорошенко Нацiональний авiацiйний унiверситет, Київ
  • Лариса Сергіївна Ястремська Нацiональний авiацiйний унiверситет, Київ

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.16175

Ключові слова:

ультразвук, біойогурт, лактобактерії, біфідобактерії

Анотація

Наведено результати досліджень впливу ультразвукових коливань на молочнокислi бактерiї при виготовленнi лабораторного бiойогурту.

Посилання

Антушева Т.И. Некоторые особенности влияния ультразвука на микроорга-низмы // Живые и биокосные системы. — 2013. — №4. — URL: https://jbks.ru/archive/issue-4/article-11

ДСТУ 7999:2015 Продукти харчовi. Методи визначання молочнокислих ба-ктерiй. [Чинний вiд 2017-01-01]. Вид. офiц. — Київ, 2016. — 16 с.

ДСТУ 4343:2004 Йогурти. Загальнi технiчнi умови. [Чинний вiд 2005-10-01]. Вид. офiц. — Київ, 2005. — 11 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-13

Номер

Розділ

Експериментальні роботи