Отримання ферментованих напоїв з морквяних вичавок
DOI:
https://doi.org/10.18372/2306-6407.2.14522Ключові слова:
ферментований напій, морквяні вичавки, β-каротин, дріжджі, концентрату квасного суслаАнотація
В статті досліджено параметри вилучення екстрактивних речовин з морквяних вичавок. Підібрано оптимальне співвідношення компонентів ферментативного напою, а саме (60:40) водного екстракту морквяних вичавок та концентрату квасного сусла. Визначено оптимальні параметри зброджування сусла з екстрактом морквяних вичавок. Тривалість бродіння – 4 доби. Встановлено раціональні параметри пастеризації та термін зберігання ферментованого напою. Визначено фізико-хімічні та органолептичні показники готового ферментованого напою «Студентський».Посилання
Сирохман І. В. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення: навч. пос. [для студ. вищ. навч. закл.] / І. В. Сирохман, В. М. Завгородня. – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 544 с.
Деньшиков М.Т. Отходы пищевой промышленности и их использование / М.Т. Деньшиков. – М.: Пищепромиздат, 1963. – 112 с.
Самсонова А. Н. Фруктовые и овощные соки (техника и технология) / А.Н. Самсонова, В.П. Ушева. – М.: Агропромиздат, 1990. – 287 с.
Державні санітарні правила і норми “Вода питна. Гігієнічні вимоги до якості води централізованого господарсько-питного водопостачання” №136/1940-96.
ПНД Ф 14.1:2:4.261-10. Количественный химический анализ вод. Методика выполнения измерений массовой концентрации сухого и прокаленного остатков в пробах питьевых, природных и сточных вод гравиметрическим методом. М., 2010.
Домарецкий В.А. Производство концентратов, экстактов и безалкогольных напитков. – К.: Урожай, 1994. – 250 с.
Красников Е.И. Каротинсинтезирующие дрожжи. [Текст]: справ. изд. / Е.И. Красников. – К.: Наукова думка, 1980. – 171 с.