Отримання ферментованих напоїв з морквяних вичавок

Автор(и)

  • Л. О. Косоголова Національний авіаційний університет
  • С. В. Турбовська Національний авіаційний університет

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.2.14522

Ключові слова:

ферментований напій, морквяні вичавки, β-каротин, дріжджі, концентрату квасного сусла

Анотація

В статті досліджено параметри вилучення екстрактивних речовин з морквяних вичавок. Підібрано оптимальне співвідношення компонентів ферментативного напою, а саме (60:40) водного екстракту морквяних вичавок та концентрату квасного сусла. Визначено оптимальні параметри зброджування сусла з екстрактом морквяних вичавок. Тривалість бродіння – 4 доби. Встановлено раціональні параметри пастеризації та термін зберігання ферментованого напою. Визначено фізико-хімічні та органолептичні показники готового ферментованого напою «Студентський».

Біографії авторів

Л. О. Косоголова, Національний авіаційний університет

доцент, к.т.н.

С. В. Турбовська, Національний авіаційний університет

студентка

Посилання

Сирохман І. В. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення: навч. пос. [для студ. вищ. навч. закл.] / І. В. Сирохман, В. М. Завгородня. – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 544 с.

Деньшиков М.Т. Отходы пищевой промышленности и их использование / М.Т. Деньшиков. – М.: Пищепромиздат, 1963. – 112 с.

Самсонова А. Н. Фруктовые и овощные соки (техника и технология) / А.Н. Самсонова, В.П. Ушева. – М.: Агропромиздат, 1990. – 287 с.

Державні санітарні правила і норми “Вода питна. Гігієнічні вимоги до якості води централізованого господарсько-питного водопостачання” №136/1940-96.

ПНД Ф 14.1:2:4.261-10. Количественный химический анализ вод. Методика выполнения измерений массовой концентрации сухого и прокаленного остатков в пробах питьевых, природных и сточных вод гравиметрическим методом. М., 2010.

Домарецкий В.А. Производство концентратов, экстактов и безалкогольных напитков. – К.: Урожай, 1994. – 250 с.

Красников Е.И. Каротинсинтезирующие дрожжи. [Текст]: справ. изд. / Е.И. Красников. – К.: Наукова думка, 1980. – 171 с.

Опубліковано

2020-03-22

Номер

Розділ

Експериментальні роботи