Вплив харчової промисловості на екологічну безпеку природних вод
DOI:
https://doi.org/10.18372/2306-6407.2.9616Ключові слова:
стічна вода, екологічна безпека, харчова промисловістьАнотація
Проведено аналіз впливу промислового стоку на екологічний стан природної води України. Наведено основну характеристику стічних вод харчових підприємств України. Вказані основні проблеми, які виникають під час очищення промислових стоків та зазначені шляхи мінімізації впливу і досягнення екологічно безпечного стану навколишнього середовища.Посилання
Апостолюк С.О. Екологічна безпека стану питної води в Україні / С.О. Апостолюк // Промислова екологія. – 2013. – №1. – С. 14–15.
Вода. Контроль химической, бактериальной и радиационной безопасности по международным стандартам: Энциклопедический справочник / Под ред. Г.С. Фомин. – М.: Издательство НПО Альтернатива, 1995. – 618 с.
Красінько В. О. Шляхи інтенсифікації очищення стічних вод харчових виробництв від азотовмісних сполук та сапонінів / [Красінько В. О., Тетеріна С. М., Скокун Т. М.] // Економіка. Екологія. Управління : зб. наук. пр. – 2012. – № 1. – С. 157–162.
Карелин Я.А. Биохимическая очистка сточных вод пищевой промышленности / Я.А. Карелин, Б.И. Репин. – М.: Пищевая промышленность. – 1974. – 164с.
Perle M. Dynamic modeling of the pH influence of the anaerobic degradation of dairy waste-waste / Perle M., Kimchie S., Shelef G. // Water Research. – 1995. – V.29, №6. – P.1549–1554.
Очищення стічних вод дріжджових заводів / [Каранов Ю., Кошель М., Добриловський Б., Башмакова С.] // Харчова і переробна промисловість. – 2000. – №7. – С. 22–23.
Пархомец А.П. Биологическая очистка сточных вод сахарных заводов / А.П. Пархомец, В.И. Сергиенко. – М. : Легкая и пищевая промышленность. – 1984. – 112 с.