Одержання ферментованих напоїв з використанням бурякових вичавок

Автор(и)

  • Л. О. Косоголова Національний авіаційний університет
  • А. О. Чоповська Національний авіаційний університет

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.8526

Ключові слова:

ферментований напій, моркв'яні та бурякові вичавки, дріжджі Saccharomyces cerevisiae

Анотація

Досліджено параметри для оптимального вилучення екстрактивних речовин з овочевих вичавок, встановлено оптимальні режими пастеризації для ферментованого напою, досліджено процес ферментації залежно від складу поживного середовища та визначено органолептичні показники готового ферментованого напою «Вітамінний».

Біографії авторів

Л. О. Косоголова, Національний авіаційний університет

к.т.н., доцент кафедри біотехнології

А. О. Чоповська, Національний авіаційний університет

фахівець кафедри біотехнології

Посилання

Берестень Н. Ф. Функциональность в безалкогольных напитках – концепция и инновационный проект компании «Делер» / Н. Ф. Берестень, О. Г. Шубина // Пиво и напитки. – 2000. – № 5. – С. 68–69.

Домарецький В. А. Технологія екстрактів, концентратів та напоїв із рослинної сировини / Домарецький В. А., Прибильський В. Л., Михайлов М. Г. – Вінниця: Нова Книга, 2005. – 408 с.

Напої безалкогольні. Загальні умови: ДСТУ 4069:2002. – [Чинний від 2002-10-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2002. – 69 с.

Кошова В. М. Нові аспекти використання нетрадиційної сировини / В. М. Кошова, Т. В. Дубицька // Харчова промисловість. – 2008. – № 6. – С. 57–59.

Мететьєв А. Є. Технохімічний контроль виробництва солоду, пива і безалкогольних напоїв / Мелетьєв А. Є., Тодосійчук С. Р., Кошова В. М. – К.: Нова Книга, 2007. – 385 с.

Опубліковано

2015-06-21

Номер

Розділ

Експериментальні роботи