Використання водяного горіха Trapa natans L. для одержання ферментованих напоїв

Автор(и)

  • Л. О. Косоголова Національний авіаційний університет
  • К. М. Яблонська Національний авіаційний університет
  • З. М. Романова Національний університет харчових технологій

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.6742

Ключові слова:

водний екстракт водяного горіха, концентрат квасного сусла, екстракція, фізико-хімічні показники, нетрадиційна сировина

Анотація

Досліджено склад та властивості водяного горіха для ферментованого напою, підібрано оптимальні співвідношення водного екстракту водяного горіха і необхідної кількості концентрата квасного сусла для одержання збалансованого за компонентним складом напою  з гармонійним смаком.

Біографії авторів

Л. О. Косоголова, Національний авіаційний університет

к.т.н., доцент

К. М. Яблонська, Національний авіаційний університет

фахівець кафедри біотехнології

З. М. Романова, Національний університет харчових технологій

к.т.н., доцент

Посилання

Буткова О. Л. Качество минеральных вод, безалкогольных напитков и особенности водоподготовки в их производстве / О. Л. Буткова, А. В. Орещенко. // Пищевая промышленность. – 1998. – №11. – С. 17–18.

Функциональные напитки как основной сегмент рынка функциональных продуктов / [Дьяченко М. А., Филатова И. А., Колеснов А. Ю., Кочеткова А. А.]. // Пиво и напитки. – 1999. – № 2. – С. 37–40.

Дымова А. Ю. Здоровые функциональные напитки / А. Ю. Дымова // Пиво и напитки. – 2001. – № 1. – С.41–42.

Капрельянц Л. В. Функціональні продукти / Л. В. Капрельянц, К. Г. Іоргачова. – Oдеса: Друк, 2003. – 333 с.

Красінько В. О. Технологія біологічно-активних сполук. Конспект лекцій / В. О. Красінько. – К.: НУХТ, 2007. – 129 с.

Пат. CN1085603 КНР, МКИ C12G3/02. Making method for water chestnut wine / Bin Tang (КНР); Yugui Tao (КНР); Опубл. 20.04.94.

Скурихин И. М. Химический состав пищевых продуктов. Кн. 2. / И. М. Скурихин. – М.: ВО «Агропромиздат», 2004. – 458 c.

Федосова К. С. Біохімічний склад ядра водяного горіха (Trapa natans L.) / К. С. Федосова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2004. – Вип. 15. – С. 46–48.

Безусов А. Т. Перспективи використання водяного горіха в харчовій промисловості (огляд) / А. Т. Безусов, К. С. Федосова. – Одеса: [б. в.], 2004. – 23 с.

Филонова Г. А. Безалкогольные напитки на натуральной основе / Г. А. Филонова // Пиво и напитки. – 2003. – №1. – С. 48–49.

Rahman M. M. In vitro Antibacterial Activity of the Compounds of Trapa bispinosa Roxb / M. M. Rahman, M. I. I. Wahed // Journal of Medical Sciences. – 2001. – Vol.1, N 4. – P. 214–216.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-07-01

Номер

Розділ

Експериментальні роботи