Використання водяного горіха Trapa natans L. для одержання ферментованих напоїв
DOI:
https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.6742Ключові слова:
водний екстракт водяного горіха, концентрат квасного сусла, екстракція, фізико-хімічні показники, нетрадиційна сировинаАнотація
Досліджено склад та властивості водяного горіха для ферментованого напою, підібрано оптимальні співвідношення водного екстракту водяного горіха і необхідної кількості концентрата квасного сусла для одержання збалансованого за компонентним складом напою з гармонійним смаком.Посилання
Буткова О. Л. Качество минеральных вод, безалкогольных напитков и особенности водоподготовки в их производстве / О. Л. Буткова, А. В. Орещенко. // Пищевая промышленность. – 1998. – №11. – С. 17–18.
Функциональные напитки как основной сегмент рынка функциональных продуктов / [Дьяченко М. А., Филатова И. А., Колеснов А. Ю., Кочеткова А. А.]. // Пиво и напитки. – 1999. – № 2. – С. 37–40.
Дымова А. Ю. Здоровые функциональные напитки / А. Ю. Дымова // Пиво и напитки. – 2001. – № 1. – С.41–42.
Капрельянц Л. В. Функціональні продукти / Л. В. Капрельянц, К. Г. Іоргачова. – Oдеса: Друк, 2003. – 333 с.
Красінько В. О. Технологія біологічно-активних сполук. Конспект лекцій / В. О. Красінько. – К.: НУХТ, 2007. – 129 с.
Пат. CN1085603 КНР, МКИ C12G3/02. Making method for water chestnut wine / Bin Tang (КНР); Yugui Tao (КНР); Опубл. 20.04.94.
Скурихин И. М. Химический состав пищевых продуктов. Кн. 2. / И. М. Скурихин. – М.: ВО «Агропромиздат», 2004. – 458 c.
Федосова К. С. Біохімічний склад ядра водяного горіха (Trapa natans L.) / К. С. Федосова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2004. – Вип. 15. – С. 46–48.
Безусов А. Т. Перспективи використання водяного горіха в харчовій промисловості (огляд) / А. Т. Безусов, К. С. Федосова. – Одеса: [б. в.], 2004. – 23 с.
Филонова Г. А. Безалкогольные напитки на натуральной основе / Г. А. Филонова // Пиво и напитки. – 2003. – №1. – С. 48–49.
Rahman M. M. In vitro Antibacterial Activity of the Compounds of Trapa bispinosa Roxb / M. M. Rahman, M. I. I. Wahed // Journal of Medical Sciences. – 2001. – Vol.1, N 4. – P. 214–216.