Оптимізація умов культивування бактерій роду Bacillus з метою отримання протеолітичних ферментів

Автор(и)

  • Ie. G. Barska Національний авіаційний університет

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.2.5527

Ключові слова:

бактерії роду Bacillus, субстрати, пшеничні висівки, мука грубого помолу, протеолітичні ферменти, оптимізація

Анотація

Визначено спектр економічно доцільних білкових субстратів, що можуть бути використані у біотехнології отримання протеолітичних ферментів та на основі отриманих даних проведено оптимізацію компонентного складу поживного середовища, встановлено максимальну протеолітичну активність бактерій роду Bacillus при їх культивуванні впродовж 72 годин при температурі 37 °С на поживному середовищі з концентраціями білка висівок – 1,42 % та білка муки грубого помолу – 1,58 %.

Біографія автора

Ie. G. Barska, Національний авіаційний університет

студентка-магістр кафедри біотехнології

Посилання

Birk Y. Plant protease inhibitors / Y. Birk. – NW, USA: CRC Press, 2003 – 170 p.

Katsunuma R. Medical aspects of proteases and proteases inhibitors / R. Katsunuma. – Berlin, Germany: IOS Press, 1997 – 205 p.

Lendeckel U. Viral proteases and antiviral protease inhibitor therapy / U. Lendeckel, N. Hooper. – Bellingham WA, USA: Springer, 2009 – 132 p.

Polgir L. Mechanisms of protease action / L. Polgir. – Toronto, Canada: CRC PressINC, 1989 – 223 p.

Carrol T. Germination protease: an atypical aspartic acid protease in Bacillus and Clostridium / T. Carrol. – Norwood MA, USA: ProQuest, 2008 – 141 p.

Downess F. Compendium of methods for the microbiological examination of foods / F. Downess. – NW, USA: American public health assosiation, 2001 – 676 p.

Ratia K. Structure, function and inhibition of the papain-like protease from SARS coronavirus / K. Ratia. – New York, USA: ProQuest, 2008 – 231 p.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-01-01

Номер

Розділ

Сторінка молодого вченого