Особливості технології напоїв з нетрадиційної сировини
DOI:
https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.4735Ключові слова:
солодовий екстракт, водний екстракт малини, стійкість, екстракція, фізико-хімічні показники, нетрадиційна сировина, рецептураАнотація
Досліджено склад та властивості полісолодових екстрактів як «основи» для безалкогольного напою, підібрано оптимальні співвідношення полісолодового екстракту, водного екстракту малини і необхідної кількості глюкозно-фруктозного сиропу для одержання збалансованого за компонентним складом напою з гармонійним смаком.Посилання
Берестень Н.Ф. Функциональность в безалкогольных напитках-концепция и инновационный проэкт компании «Дёлер» / Н.Ф. Берестень, О.Г. Шубина // Пиво и напитки. – 2000. – №5. – С. 68-69.
Барвники натуральні харчові. Технічні умови: ДСТУ 3845-99 [Чинний від 1999-06-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 1999 – 25 с.
Домарецький В.А. Технологія екстрактів, концентратів та напоїв із рослинної сировини: підручник / Домарецький В.А., Прибильський В.Л., Михайлов М.Г. – Вінниця: Нова Книга, 2005. – 408 с.
Напої безалкогольні. Загальні технічні умови: ДСТУ 4069:2002. — [Чинний від 2002-10-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2002. – 69 с.
Ковальов С.В. Кількісне визначення фенольних речовин /С.В. Ковальов, С.В. Романова // Вісник фармації. – 2009. – №9. – С. 23-25.
Кошова В.М. Нові аспекти використання нетрадиційної сировини / В.М. Кошова, Т.В. Дубицька // Харчова промисловість. – 2008. – №6. – С. 57-59.
Мелетьєв А.Є. Технохімічний контроль виробництва солоду, пива і безалкогольних напоїв / Мелетьєв А.Є., Тодосійчук С.Р., Кошова В.М. – К.: Нова книга, 2007. – 385 с.