Вплив желатини на структуру і властивості полівінілацетату

Автор(и)

  • Г. Ф. Фабуляк Національний авіаційний університет
  • Л. Д. Масленнікова Національний авіаційний університет
  • Л. О. Смашнюк Національний авіаційний університет

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.4714

Ключові слова:

полівінілацетат, желатина, надмолекулярна структура

Анотація

Наведено результати дослідження надмолекулярної структури полівінілацетат-желатинової композиції. Встановлено, що із зміною вмісту желатини в полівінілацетаті відбуваються перетворення міцелярних структур поліінілацетату. Результати досліджень дають можливість отримати новий полімерний матеріал з передбаченими екологічними властивостями.

Біографії авторів

Г. Ф. Фабуляк, Національний авіаційний університет

професор кафедри хімії та хімічної технології, д.х.н., професор

Л. Д. Масленнікова, Національний авіаційний університет

професор кафедри хімії та хімічної технології, к.х.н., доцент

Л. О. Смашнюк, Національний авіаційний університет

студентка кафедри хімії та хімічної технології

Посилання

Левченков С.И. Физическая и коллоидная химия / Левченков С.И. – М.: Химия, 1996. – 285с.

Грилихес М.С. Контактная кондуктометрия / Грилихес М.С., Филановский Б.К. – Л.: Химия, 1980. – 476 с.

Фабуляк Ф.Г. Високомолекулярні сполуки / Фабуляк Ф.Г., Іванов С.В., Масленнікова Л.Д. – К.: Книжкове вид-во НАУ, 2009. – 400 c.

Технология переработки латексов / под. ред. Д.П. Трофимовича, В.А. Берестнева. – М.: Научтехиздат, 2003. – 371 с.

Малов А.Н. Голографические регистрирующие среды на основе дихромированного желатина: супрамолекулярный дизайн и динамика записи / Малов А.Н., Неупокоева А.В. – Иркутск: ИВВАИУ(ВИ), 2006. – 344 с.

Kanyshny A. Colloid and Surfaces Bioinforfalls / Kanyshny A., Toledano O., Magistasal S., 1999. – 187 p.

Масленнікова Л.Д. Полімерні композити / Масленнікова Л.Д. – К: Фенікс, 2011. – 300 с.

Каргин В.А. Энциклопедия полимеров / Ред. коллегия: В.А. Каргин и др., Т. 3. – М.: Советская энциклопедия, 1973. – 1224 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-06-26

Номер

Розділ

Експериментальні роботи