Доцільність використання гідролізатів інуліну у виробництві продукції оздоровчого характеру
DOI:
https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.4485Ключові слова:
Cichorium intybus, інулін, гідроліз, фруктозний сиропАнотація
Досліджено склад біологічно активних речовин цикорію. Виявлено вплив компонентів цикорію на організм людини. Наведено переваги використання фруктозних сиропів над глюкозою. Визначено сфери використання фруктозних сиропів як альтернативи цукропродукта.Посилання
Simmonds P. L. Coffee and chicory, their culture / Peter Lund Simmonds. – UK: Spon, 2000. – 245 p.
Charalampopoulos D. Prebiotics and Probiotics Science and Technology / R. A. Rastall. – UK: Springer, 2009. – 622 p.
Попова І. В. Обґрунтування ефективних способів гідролізу інуліну цикорію та використання гідролізатів в харчових технологіях : автореф. дис. на здобуття наук ступеня канд. техн. наук : спец. 05.18.05 «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» / І. В. Попова. – Київ, 2007. – 24 c.
Остапець М. Г. Практикум з біохімії / Остапець М. Г., Романська Н. М. – Київ: Вища школа, 1974. – 251с.
Лікарські рослини: Енциклопедичний довідник / За ред. А.М. Гродзінського. – К.: "Українська енциклопедія", 1992. – 544 с.
Лавренов В. К. Энциклопедия лекарственных растений народной медицины: підруч. [для студ. вищ. навч. закл.] / В. К. Лавренов, Г. В. Лавренова. – СПб: Нева, 2003. – 352 с.
Пат. 14753 України, МПК 7 С 02 F1/28, С 02 F1/36. Спосіб одержання фруктозо-олігосахаридних сумішей / Попова І. В., Лезенко Г. О., Українець А. І., Хомічак Л. М., Дашковський Ю. О., Василів В. П., Маринін А. І.; власник патенту Національний університет харчових технологій. – № 200512662; заявл. 27.12.2005; опубл. 15.05.2006, Бюл. №5.