Перспективи використання рослинної сировини у пивоварінні

Автор(и)

  • З. М. Романова Національний університет харчових технологій
  • М. С. Романов Національний університет харчових технологій

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.2.3032

Ключові слова:

пиво, дріжджі, пряно-ароматична сировина, фенольні речовини, стійкість

Анотація

Важливою характеристикою пива є збалансованість органолептичних і фізико-хімічних показників, їх гармонійне поєднання, проте пиво – живий продукт, у якому продовжуються біохімічні процеси, що сприяють погіршенню смакових властивостей. Саме вивченню цих процесів, а також збалансуванню рецептурного складу пива присвячені дослідження.

Біографії авторів

З. М. Романова, Національний університет харчових технологій

к.т.н., доцент

М. С. Романов, Національний університет харчових технологій

аспірант

Посилання

Домарецький В.А. Технологія солоду і пива / В.А. Домарецький. – К.: Фірма “ІНКОС”, 2004. – 426 с.

Ермолаева Г.А. Технология и оборудование производства пива и безалкогольных напитков / Г.А. Ермолаева, Р.А. Колчева. – М.: ИРПО; Изд. Центр «Академия», 2000. – 416 с.

Кунце В. Технология солода та пива / В. Кунце. – Санкт-Петербург: Профессия, 2001. – 912 с.

Георгиевский В.П. Биологически активные вещества лекарственных растений / В.П. Георгиевский, Н.Ф. Комисаренко, С.Е. Дмитрук. – Новосибирск: Наука, Сиб. отд-е, 1990. – 333 с.

Мелетьєв А.Є. Технохімічний контроль солоду, пива та безалкогольних напоїв / А.Є. Мелетьєв, С.Р. Тодосійчук, В.М. Кошова. – Вінниця: Нова книга, 2007. – 392 с.

Пиво. Загальні технічні умови : ДСТУ 3888–99. – [Чинний від 2000-01-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2000. – 42 с.

Опубліковано

2012-12-28

Номер

Розділ

Експериментальні роботи