Перспективи використання рослинної сировини у пивоварінні
DOI:
https://doi.org/10.18372/2306-6407.2.3032Ключові слова:
пиво, дріжджі, пряно-ароматична сировина, фенольні речовини, стійкістьАнотація
Важливою характеристикою пива є збалансованість органолептичних і фізико-хімічних показників, їх гармонійне поєднання, проте пиво – живий продукт, у якому продовжуються біохімічні процеси, що сприяють погіршенню смакових властивостей. Саме вивченню цих процесів, а також збалансуванню рецептурного складу пива присвячені дослідження.Посилання
Домарецький В.А. Технологія солоду і пива / В.А. Домарецький. – К.: Фірма “ІНКОС”, 2004. – 426 с.
Ермолаева Г.А. Технология и оборудование производства пива и безалкогольных напитков / Г.А. Ермолаева, Р.А. Колчева. – М.: ИРПО; Изд. Центр «Академия», 2000. – 416 с.
Кунце В. Технология солода та пива / В. Кунце. – Санкт-Петербург: Профессия, 2001. – 912 с.
Георгиевский В.П. Биологически активные вещества лекарственных растений / В.П. Георгиевский, Н.Ф. Комисаренко, С.Е. Дмитрук. – Новосибирск: Наука, Сиб. отд-е, 1990. – 333 с.
Мелетьєв А.Є. Технохімічний контроль солоду, пива та безалкогольних напоїв / А.Є. Мелетьєв, С.Р. Тодосійчук, В.М. Кошова. – Вінниця: Нова книга, 2007. – 392 с.
Пиво. Загальні технічні умови : ДСТУ 3888–99. – [Чинний від 2000-01-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2000. – 42 с.