Дослідження динаміки оптимумів дії для деяких фізико-хімічних факторів в ході комплексної оптимізації умов біосинтезу амілолітичних ферментів мікробного походження

Автор(и)

  • Є.М. Івченко Український державний університет науки і технологій
  • Т.П. Кілочок Український державний університет науки і технологій
  • Н.Б. Мітіна Український державний університет науки і технологій

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.18097

Ключові слова:

Streptomyces recefensis var. lyticus 2P-15, поживне середовище, амілолітичні ферменти, амілолітична активність, біосинтетична спроможність штаму, оптимізація умов біосинтезу

Анотація

Найважливішими з факторів збільшення ефективності є склад поживного середовища, яке може бути оптимізоване залежно від потреб мікроорганізмів та фізико-хімічні фактори, що напряму впивають, як на біосинтез амілолітичних ферментів досліджуваним штамом так і на біосинтетичну спроможність штаму загалом. Метою даної роботи є оптимізація біосинтетичної спроможності штаму Streptomyces recifensis var. lyticus 2P-15 в плані синтезу амілолітичних ферментів. Об’єкт дослідження – штам Streptomyces recefensis var. lyticus 2P-15, одержаний трьох ступінчатою селекцією продуценту. Для виконання досліджень було застосовано симплекс-метод добору складу середовища.

Посилання

Pyrog T. P., Penchuk Yu. M. Biochemical basics of microbial synthesis: textbook. – K.: Lira-K Publishing House, 2020. – 258 p.

Paul J. S., Lall B. M., Jadhav S. K. Parameter’s optimization and kinetics study of $ $ amylase enzyme of Bacillus sp. MB6 isolated from vegetable // Biochemistry. – 2017. – Vol. 52. – P. 123–129. https://doi.org/10.1016/j.procbio.2016.10.005

Saha S. P., Ghosh S., Mazumdar D., Sarbobhouma Ghosh, Dipanwita Ghosh, Mahima Misti Sarkar, Swarnendu Roy Valorization of banana peel into $ $ amylase using one factor at a time (OFAT) assisted artificial neural network (ANN) and its partial purification, characterization, and kinetics study // Food Bioscience. – 2023. – Vol. 53, 102533. https://doi.org/10.1016/j.fbio.2023.102533

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-12

Номер

Розділ

Експериментальні роботи