Вплив субстанцій з хлорели на організм людини

Автор(и)

  • Г.В. Чвалюк Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
  • В.В. Грубінко Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.18056

Ключові слова:

хлорела, біодобавки, поживні речовини, детоксикація, організм людини

Анотація

Хлорела – зелена мікроводорость, що є суперфудом (концентрат корисних речовин, у яких перевищує показники середньостатистичних продуктів). Клітини хлорели містять таку велику кількість різних поживних речовин та біологічно активних сполук, що у позитивному впливі харчових добавок на її основі сумнівів бути не може.

Посилання

Amino acid content of commercially available Chlorella products - https://www.researchgate.net/figure/Amino-acid-content-of-commercially-available-Chlorella-products-C-and-M_tbl2_343781983 doi:10.3390/nu12092524;

Food Technology Department, Faculty of Engineering, Bina Nusantara University. “Chlorella as a Source of Functional Food Ingredients: Short review”, 2021 - https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1755-1315/794/1/012148/pdf doi: 10.1088/1755-1315/794/1/012148;

Maarten Muys, Yixing Sui, Barbara Schwaiger, Céline Lesueur, Dieter Vandenheuvel, Pieter Vermeir, Siegfried E. Vlaeminck. “High variability in nutritional value and safety of commercially available Chlorella and Spirulina biomass indicates the need for smart production strategies”, 2019 - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30594834/ doi: 10.1016/j.biortech.2018.12.059.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-12

Номер

Розділ

Огляди