Вивчення стійкості Aspergillus niger до низьких концентрацій консервантів в середовищах з ефірними маслами
DOI:
https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.18031Ключові слова:
Aspergillus niger, гриби, стійкість, ослаблені консерванти, ефірні оліїАнотація
Метою дослідження було проаналізувати інгібіторну дію на гриби, особливо на A. niger, складових сумішей, які складалися з ослаблених консервантів та ефірних олій. Було висунуто гіпотезу, що структура клітинної стінки A. niger може сприяти стійкості грибка до лікування, заснованого на комбінації ослаблених консервантів у поєднанні з ефірними оліями.
Посилання
Bakkali F., Averbeck S., Averbeck D., Idaomar M. Biological effects of essential oils. A review // Food Chem. Toxicol. – 2008. – Vol. 46. – P. 446–475. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.106
Gogoi P., Baruah P., Nath S. C. Microbiological Research. Effects of Citrus sinensis (L.) Osbeck epicarp essential oil on growth and morphogenesis of Aspergillus niger (L.) Van Tieghem // Microbiol. Res. – 2008. – Vol. 163. – P. 337–344.
Nazzaro F., Fratianni F., Coppola R., Feo V. Essential oils and antifungal actiivity // Pharmaceuticals. – 2017. – Vol. 10(86). – P. 1–20. https://doi.org/10.3390/ph10040086
Johnston I. R. The compositiom of the cell wall of Aspergillus niger // Biochem J. – 1965. – Vol. 96(3). – P. 651–658. https://doi.org/10.1042/bj0960651
Yoshimi A., Miyazawa K., Abe K. Cell wall structure and biogenesis in Aspergillus species // Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry. – 2016. – Vol. 80, Issue 9. – P. 1700–1711. https://doi.org/10.1080/09168451.2016.1177446