Рiстрегулююча активнiсть i фiтотоксичнiсть пiридинiєвих солей

Автор(и)

  • С.П. Рогальський Інститут біоорганічної хімії та нафтохімії ім. В.П. Кухаря НАН України
  • Л.Г. Льошина Інститут клітинної біології та генетичної інженерії НАН України
  • О.В. Булко Інститут клітинної біології та генетичної інженерії НАН України
  • О.П. Тарасюк Інститут біоорганічної хімії та нафтохімії ім. В.П. Кухаря НАН України

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.17108

Ключові слова:

Солі 1-алкiлпiридинiю, зернова культура, регуляція росту, активність

Анотація

Метою цiєї роботи було встановлення рiстрегулюючої активностi солей 1-алкiлпiридинiю вiдносно зернових культур.

Біографії авторів

С.П. Рогальський, Інститут біоорганічної хімії та нафтохімії ім. В.П. Кухаря НАН України

 

 

Л.Г. Льошина, Інститут клітинної біології та генетичної інженерії НАН України

 

 

О.В. Булко, Інститут клітинної біології та генетичної інженерії НАН України

 

 

О.П. Тарасюк, Інститут біоорганічної хімії та нафтохімії ім. В.П. Кухаря НАН України

 

 

Посилання

Pernak J., Niemczak M., Materna K., Marcinkowska K., Praczyk T. Ionic liquids as herbicides and plant growth regulators // Tetrahedron. — 2013. — Vol. 69. — P.4665–4669. https://doi.org/10.1016/j.tet.2013.03.097

L¸egosz B., Biedziak A., Klejdysz T., Pernak J. Quaternary ammonium non-anoate-based ionic liquids as chemicals for crop protection // Eur. J. Chem. — 2016. — Vol. 7. — P.217–224. https://doi.org/10.5155/eurjchem.7.2.217-224.1428

Pernak J., Markiewicz B., Zgola-Grze´skowiak A., Chrzanowski L., Gwiazdowski R., Marcinkowska K., Praczyk T. Ionic liquids with dual pesticidal

function // RSC Adv. — 2014. — Vol. 4. — P.39751–39754. https://doi.org/10.1039/C4RA04816D

Cornellas A., Perez L., Comelles F., Ribosa I., Manresa A. Self-aggregation and antimicrobial activity of imidazolium and pyridinium based ionic liquids in water solutions, J. Colloid Interface Sci. — 2011. — Vol. 355. — P.164–171. https://doi.org/10.1016/j.jcis.2010.11.063

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-02-01

Номер

Розділ

Експериментальні роботи