Математичне моделювання кінетики сушіння деяких лікарських рослин

Автор(и)

  • O. O. Kuznietsova Національний авіаційний університет

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.2.14480

Ключові слова:

листя кропиви, листя м’яти, лікарські рослини, кінетика сушіння, математична модель, нелінійний регресійний аналіз

Анотація

У цьому дослідженні отримано експериментальні дані з кінетики сушіння листя кропиви та м'яти. З метою прогнозування процесу модель Хендерсона та Пабіса для сушіння у тонкому шарі була корельована з експериментальними даними. Нелінійний регресійний аналіз був проведений за допомогою програмного засобу CurveExpert Professional 2.4.0. Було встановлено, що модель Хендерсона та Пабіса досить точно описує кінетику сушіння листя кропиви та м'яти і може бути використана для оцінювання часу сушіння цих рослин.

Біографія автора

O. O. Kuznietsova, Національний авіаційний університет

доцент кафедри біотехнології, к.т.н.

Посилання

Aghbashlo M. Modeling of thin-layer drying of potato slices in length of continuous band dryer / M. Aghbashlo, M.H. Kianmehr, A. Arabhosseini. // Energy conversion and management. – 2009. – Vol. 50 (5). – P. 1348–1355.

Waewsak J. A mathematical modeling study of hot air drying for some agricultural products / Waewsak J., Chindaruksa S., Punlek C. // Science & Technology Asia. – 2006. – P. 14–20.

Evaluation of drying models of apple (var. Ligol) dried in a fluidized bed dryer / [Kaleta A., Górnicki K., Winiczenko R. at el.] // Energy Conversion and Management. – 2013. – Vol. 67. – P. 179–185.

Navneet K. Mathematical modelling of thin layer hot air drying of carrot pomace / Navneet K., Sarkar B.C., Sharma H.K. // Journal of food science and technology. – 2012. – Vol. 49(1). – P. 33–41.

Rahimi M.R. An investigation on drying kinetics of chamomile flower in vibrofluidized bed dryer / Rahimi M.R., Zamani R., Sadeghi H. // International Journal of Chemical Engineering and Applications. – 2014. – Vol. 5(2). – P. 190.

Sacilik K. The thin layer drying characteristics of organic apple slices / Sacilik K., Elicin A.K.// Journal of food engineering. – 2006. – Vol. 73(3). – P. 281–289.

 Tani, M. (2020). Mitra Tani Kita -. Mitra Tani Kita. Retrieved 16 October 2020, from http://www.mitratani.my.id/.

Опубліковано

2020-02-27

Номер

Розділ

Експериментальні роботи