Антагоністична активність мікроорганізмів винограду проти мікотокисгенних грибів
DOI:
https://doi.org/10.18372/2306-6407.2.11309Ключові слова:
антагонізм, мікотоксигенні гриби, дріжджі, міжвидові взаємодії, виноград, антимікробні властивостіАнотація
У статті представлені результати скринінгових досліджень місць існування мікроорганізмів з антагоністичними властивостями проти мікотоксигенних грибів роду Penicillium та Aspergillus. З поверхні ягід винограду різних сортів було виділено дріжджі та бактерії. Визначено антагоністичні властивості виділених мікроорганізмів.
Посилання
Перспективи застосування біопрепаратів із грибів для захисту рослин та стан їх виробництва / [Горовий Л.Ф., Ревенко І.І., Кошевський І.І., Теслюк В.В.] – К.: КМТИ, 2002. – 243 с.
Сухаревич В.И. Защита от биоповреждений, вызываемых грибами / Сухаревич В.И., Кузикова И.Л., Медведева Н.Г. – СПб.: ЭЛБИ-СПб, 2009. – 207 с.
Yeast Killer Toxins Technology Transfer / [Magliani W., Conti S., Giovati L., Polonelli L.] // Mycotoxins in Food, Feed and Bioweapons / [Ed. by Rai M., Varma A.]. – Berlin: Springer-Verlag, 2010. – P. 275–290.
Golubev W.I. Antagonistic Interactions Among Yeasts / W.I. Golubev // The Yeast Handbook. Biodiversity and Ecophysiology of Yeasts / [Ed. by Rosa C., Peter G.]. – Berlin: Springer-Verlag, 2006. – P. 197–220.
Чернов И.Ю. Дрожжи в природе / И.Ю. Чернов. – М.: Товарищество научных изданий КМК, 2013. – 336 с.