Антагоністична активність мікроорганізмів винограду проти мікотокисгенних грибів

Автор(и)

  • В. І. Трегуб Національний авіаційний університет
  • Я. О. Калашник Національний авіаційний університет
  • А. В. Осадчий Національний авіаційний університет
  • М. О. Сас Національний авіаційний університет

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.2.11309

Ключові слова:

антагонізм, мікотоксигенні гриби, дріжджі, міжвидові взаємодії, виноград, антимікробні властивості

Анотація

У статті представлені результати скринінгових досліджень місць існування мікроорганізмів з антагоністичними властивостями проти мікотоксигенних грибів роду Penicillium та Aspergillus. З поверхні ягід винограду різних сортів було виділено дріжджі та бактерії. Визначено антагоністичні властивості виділених мікроорганізмів.

Біографії авторів

В. І. Трегуб, Національний авіаційний університет

студентка

Я. О. Калашник, Національний авіаційний університет

студентка

А. В. Осадчий, Національний авіаційний університет

студент

М. О. Сас, Національний авіаційний університет

студент

Посилання

Перспективи застосування біопрепаратів із грибів для захисту рослин та стан їх виробництва / [Горовий Л.Ф., Ревенко І.І., Кошевський І.І., Теслюк В.В.] – К.: КМТИ, 2002. – 243 с.

Сухаревич В.И. Защита от биоповреждений, вызываемых грибами / Сухаревич В.И., Кузикова И.Л., Медведева Н.Г. – СПб.: ЭЛБИ-СПб, 2009. – 207 с.

Yeast Killer Toxins Technology Transfer / [Magliani W., Conti S., Giovati L., Polonelli L.] // Mycotoxins in Food, Feed and Bioweapons / [Ed. by Rai M., Varma A.]. – Berlin: Springer-Verlag, 2010. – P. 275–290.

Golubev W.I. Antagonistic Interactions Among Yeasts / W.I. Golubev // The Yeast Handbook. Biodiversity and Ecophysiology of Yeasts / [Ed. by Rosa C., Peter G.]. – Berlin: Springer-Verlag, 2006. – P. 197–220.

Чернов И.Ю. Дрожжи в природе / И.Ю. Чернов. – М.: Товарищество научных изданий КМК, 2013. – 336 с.

Опубліковано

2017-02-09

Номер

Розділ

Сторінка молодого вченого