Obtaining of fermented beverages with beet pomace

Authors

  • Л. О. Косоголова National Aviation University
  • А. О. Чоповська National Aviation University

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.8526

Keywords:

fermented drink, carrot and beet pomace, yeast Saccharomyces cerevisiae

Abstract

Investigated parameters for optimal removal of extractives vegetable pomace, set optimum conditions for pasteurization enzymes tion beverage studied fermentation process based on the nutrient composition among higher-defined and organoleptic properties of the finished fermented beverage "Vitamin".

Author Biographies

Л. О. Косоголова, National Aviation University

candidate of technical science, associate professor

А. О. Чоповська, National Aviation University

engineer of biotechnology department

References

Берестень Н. Ф. Функциональность в безалкогольных напитках – концепция и инновационный проект компании «Делер» / Н. Ф. Берестень, О. Г. Шубина // Пиво и напитки. – 2000. – № 5. – С. 68–69.

Домарецький В. А. Технологія екстрактів, концентратів та напоїв із рослинної сировини / Домарецький В. А., Прибильський В. Л., Михайлов М. Г. – Вінниця: Нова Книга, 2005. – 408 с.

Напої безалкогольні. Загальні умови: ДСТУ 4069:2002. – [Чинний від 2002-10-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2002. – 69 с.

Кошова В. М. Нові аспекти використання нетрадиційної сировини / В. М. Кошова, Т. В. Дубицька // Харчова промисловість. – 2008. – № 6. – С. 57–59.

Мететьєв А. Є. Технохімічний контроль виробництва солоду, пива і безалкогольних напоїв / Мелетьєв А. Є., Тодосійчук С. Р., Кошова В. М. – К.: Нова Книга, 2007. – 385 с.

Published

2015-06-21

Issue

Section

Experimental articles