Biotechnology for the preparation of functional bread in compliance with the principles of the circular economy
DOI:
https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.18863Keywords:
biotechnology, circular economy, functional bread, principlesAbstract
The approach to the biotechnology of functional bread preparation in compliance with the principles of circular economy is considered
References
Корнієнко І. М., Ястремська Л. С., Кузнєцова О. О., Барановський М. М., Візер А. К. Біоконверсія органічних відходів – європейський досвід та українські практики // Хімічні та біофармацевтичні технології та інжиніринг. – 2022. – № 3 (8). http://doi.org/10.30857/2786-5371.2022.3.4
Marcelo Valle Garcia, Angelica Olivier Bernardi, Marina Venturini Copetti The fungal problem in bread production: insights of causes, consequences, and control methods // Current Opinion in Food Science. – 2019. – Vol. 29. – P. 1–6. http://doi.org/10.1016/j.cofs.2019.06.010
Директива Европейського парламенту і Ради 2008/98/ЄС від 19 листопада 2008 року про відходи та про скасування деяких директив.
Кононенко Л. В. Глобальна циркулярна економіка як засіб побудови нового екологічно стійкого суспільства // Світ фінансів. – 2016. – Вип. 4 (49).
Закон України «Про відходи» № 187/98-ВР від 05.03.1998 р. зі змінами та доповненнями. http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/187/98-%D0%B2%D1%80 (дата звернення: 02.02.2024)