Biotechnology for the preparation of functional bread in compliance with the principles of the circular economy

Authors

  • Maria Kryzhova National Aviation University
  • Iryna Korniienko National Aviation University
  • Larysa Yastremska National Aviation University

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.1.18863

Keywords:

biotechnology, circular economy, functional bread, principles

Abstract

The approach to the biotechnology of functional bread preparation in compliance with the principles of circular economy is considered

References

Корнієнко І. М., Ястремська Л. С., Кузнєцова О. О., Барановський М. М., Візер А. К. Біоконверсія органічних відходів – європейський досвід та українські практики // Хімічні та біофармацевтичні технології та інжиніринг. – 2022. – № 3 (8). http://doi.org/10.30857/2786-5371.2022.3.4

Marcelo Valle Garcia, Angelica Olivier Bernardi, Marina Venturini Copetti The fungal problem in bread production: insights of causes, consequences, and control methods // Current Opinion in Food Science. – 2019. – Vol. 29. – P. 1–6. http://doi.org/10.1016/j.cofs.2019.06.010

Директива Европейського парламенту і Ради 2008/98/ЄС від 19 листопада 2008 року про відходи та про скасування деяких директив.

Кононенко Л. В. Глобальна циркулярна економіка як засіб побудови нового екологічно стійкого суспільства // Світ фінансів. – 2016. – Вип. 4 (49).

Закон України «Про відходи» № 187/98-ВР від 05.03.1998 р. зі змінами та доповненнями. http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/187/98-%D0%B2%D1%80 (дата звернення: 02.02.2024)

Published

2024-09-07

Issue

Section

Experimental articles