Продукти харчування як об’єкти приватних прав

Автор(и)

  • Вячеслав Володимирович Гуль Науково-дослідний інституту приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г. Бурчака НАПрН України

DOI:

https://doi.org/10.18372/2307-9061.31.8469

Ключові слова:

правовідносини, продукти харчування, об’єкти прав

Анотація

В статті йдеться про продукти харчування як об’єкти цивільних прав, що несправедливо обійдені увагою законодавця та науковцями. Від них залежать життя та здоров’я людини і забезпечення нагальних природних потреб людини у харчуванні. Звернуто увагу на вимоги до цих об’єктів прав, запропоновано їх врегулювати у главі 13 ЦК України та привести до останнього термінологію спеціального закону.

Біографія автора

Вячеслав Володимирович Гуль, Науково-дослідний інституту приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г. Бурчака НАПрН України

здобувач

Посилання

Аграрне право України: Підручник. - 2-е вид. перероб. і допов. / Янчук В. З., Андрейцев В. І., Василюк С. Ф. та ін.; За ред. В. З. Янчука. – К.: Юрінком Інтер, 2000. – 720 с.

Про безпечність та якість харчових продуктів: Закон України від 23 грудня 1997 р. № 771/97-ВР [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show /771/ 97- %D0%B2%D1%80

Майже 40 % витрат українців припадає на продукти харчування [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://rss.novostimira.com/n_ 4219379.html

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-06-18

Як цитувати

Гуль, В. В. (2014). Продукти харчування як об’єкти приватних прав. Наукові праці Київського авіаційного інституту. Серія: Юридичний вісник «Повітряне і космічне право», 2(31), 86–89. https://doi.org/10.18372/2307-9061.31.8469

Номер

Розділ

ЦИВІЛЬНЕ І ТРУДОВЕ ПРАВО