Продукти харчування як об’єкти приватних прав
DOI:
https://doi.org/10.18372/2307-9061.31.8469Ключові слова:
правовідносини, продукти харчування, об’єкти правАнотація
В статті йдеться про продукти харчування як об’єкти цивільних прав, що несправедливо обійдені увагою законодавця та науковцями. Від них залежать життя та здоров’я людини і забезпечення нагальних природних потреб людини у харчуванні. Звернуто увагу на вимоги до цих об’єктів прав, запропоновано їх врегулювати у главі 13 ЦК України та привести до останнього термінологію спеціального закону.Посилання
Аграрне право України: Підручник. - 2-е вид. перероб. і допов. / Янчук В. З., Андрейцев В. І., Василюк С. Ф. та ін.; За ред. В. З. Янчука. – К.: Юрінком Інтер, 2000. – 720 с.
Про безпечність та якість харчових продуктів: Закон України від 23 грудня 1997 р. № 771/97-ВР [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show /771/ 97- %D0%B2%D1%80
Майже 40 % витрат українців припадає на продукти харчування [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://rss.novostimira.com/n_ 4219379.html
##submission.downloads##
Опубліковано
2014-06-18
Як цитувати
Гуль, В. В. (2014). Продукти харчування як об’єкти приватних прав. Наукові праці Київського авіаційного інституту. Серія: Юридичний вісник «Повітряне і космічне право», 2(31), 86–89. https://doi.org/10.18372/2307-9061.31.8469
Номер
Розділ
ЦИВІЛЬНЕ І ТРУДОВЕ ПРАВО