Future use plant material in brewing
DOI:
https://doi.org/10.18372/2306-6407.2.3032Keywords:
beer, yeast, spice and aromatic raw materials, phenolic substances, stabilityAbstract
An important characteristic of beer is balanced organoleptic and physicochemical parameters, their harmonious combination, but the beer is organic product with continued biochemical processes that contribute to the deterioration of taste properties. This research is dedicated to studying these processes, as well as obtaining balanced recipe of beer.References
Домарецький В.А. Технологія солоду і пива / В.А. Домарецький. – К.: Фірма “ІНКОС”, 2004. – 426 с.
Ермолаева Г.А. Технология и оборудование производства пива и безалкогольных напитков / Г.А. Ермолаева, Р.А. Колчева. – М.: ИРПО; Изд. Центр «Академия», 2000. – 416 с.
Кунце В. Технология солода та пива / В. Кунце. – Санкт-Петербург: Профессия, 2001. – 912 с.
Георгиевский В.П. Биологически активные вещества лекарственных растений / В.П. Георгиевский, Н.Ф. Комисаренко, С.Е. Дмитрук. – Новосибирск: Наука, Сиб. отд-е, 1990. – 333 с.
Мелетьєв А.Є. Технохімічний контроль солоду, пива та безалкогольних напоїв / А.Є. Мелетьєв, С.Р. Тодосійчук, В.М. Кошова. – Вінниця: Нова книга, 2007. – 392 с.
Пиво. Загальні технічні умови : ДСТУ 3888–99. – [Чинний від 2000-01-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2000. – 42 с.