Future use plant material in brewing

Authors

  • З. М. Романова National University of Food Technologies
  • М. С. Романов National University of Food Technologies

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-6407.2.3032

Keywords:

beer, yeast, spice and aromatic raw materials, phenolic substances, stability

Abstract

An important characteristic of beer is balanced organoleptic and physicochemical parameters, their harmonious combination, but the beer is organic product  with continued biochemical processes that contribute to the deterioration of taste properties. This research is dedicated to studying these processes, as well as obtaining  balanced recipe of  beer.

Author Biographies

З. М. Романова, National University of Food Technologies

candidate of technical science, associate professor

М. С. Романов, National University of Food Technologies

postgraduate student

References

Домарецький В.А. Технологія солоду і пива / В.А. Домарецький. – К.: Фірма “ІНКОС”, 2004. – 426 с.

Ермолаева Г.А. Технология и оборудование производства пива и безалкогольных напитков / Г.А. Ермолаева, Р.А. Колчева. – М.: ИРПО; Изд. Центр «Академия», 2000. – 416 с.

Кунце В. Технология солода та пива / В. Кунце. – Санкт-Петербург: Профессия, 2001. – 912 с.

Георгиевский В.П. Биологически активные вещества лекарственных растений / В.П. Георгиевский, Н.Ф. Комисаренко, С.Е. Дмитрук. – Новосибирск: Наука, Сиб. отд-е, 1990. – 333 с.

Мелетьєв А.Є. Технохімічний контроль солоду, пива та безалкогольних напоїв / А.Є. Мелетьєв, С.Р. Тодосійчук, В.М. Кошова. – Вінниця: Нова книга, 2007. – 392 с.

Пиво. Загальні технічні умови : ДСТУ 3888–99. – [Чинний від 2000-01-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2000. – 42 с.

Published

2012-12-28

Issue

Section

Experimental articles