Food products as an object of the private rights

Authors

  • Вячеслав Володимирович Гуль Research Institute of Private Law and Entrepreneurship named after Academician FG Burchak NPRr of Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18372/2307-9061.31.8469

Keywords:

legal relation, food, rights objects

Abstract

The article refers to the food as the objects of civil rights, unjustly overlooked legislators and academics. It influences human life and health, ensuring of immediate natural human need for nutrition. Attention is paid to the requirements for these rights objects, offered to settle them in Chapter 13 of the Civil Code of Ukraine and to unify the legal terminology.

 

 

Author Biography

Вячеслав Володимирович Гуль, Research Institute of Private Law and Entrepreneurship named after Academician FG Burchak NPRr of Ukraine

getter

References

Аграрне право України: Підручник. - 2-е вид. перероб. і допов. / Янчук В. З., Андрейцев В. І., Василюк С. Ф. та ін.; За ред. В. З. Янчука. – К.: Юрінком Інтер, 2000. – 720 с.

Про безпечність та якість харчових продуктів: Закон України від 23 грудня 1997 р. № 771/97-ВР [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show /771/ 97- %D0%B2%D1%80

Майже 40 % витрат українців припадає на продукти харчування [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://rss.novostimira.com/n_ 4219379.html

Published

2014-06-18

How to Cite

Гуль, В. В. (2014). Food products as an object of the private rights. Scientific Works of National Aviation University. Series: Law Journal "Air and Space Law", 2(31), 86–89. https://doi.org/10.18372/2307-9061.31.8469

Issue

Section

CIVIL LAW