Evaluation of groundwater quality by organoleptic characteristics

Authors

  • Є.О. Обженська
  • С.М. Маджд
  • Г.М. Франчук

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-1472.38.1660

Abstract

 The organoleptical properties of the subsoil waters in the airport vicinity is discussed. The analysis of the received data was carried out and on the basis of classification category of the drinking water was determined.

Author Biographies

Є.О. Обженська

Студентка Національного авіаційного університету.

С.М. Маджд

Асистент кафедри екології Національного авіаційного університету.

Г.М. Франчук

Доктор технічних наук. Професор завідувач кафедри екології Національного авіаційного університету.

References

ДСанПін №383 від 23.12.1996. Вода питна. Гігієнічні вимоги до якості вод централізованого господар-сько-питного водопостачання // Урядовий кур’єр. − 27 верес.1997 р. − № 69 (257). − 31 с.

Мазаев В.Т., Шлепнина Т.Г., Мандрыгин В.И. Контроль качества питьевой воды. – М.: Колос, 1999. – 168 с.

ISO 5667-18:2005. Качество воды. Ч. 18. Руководство по отбору проб грунтовых вод . − 2005.

ДСТУ 4808:2007. Джерела централізованого питного водопостачання. Гігієнічні та екологічні вимоги щодо якості води та правила вибирання. − К.: Держспоживстандарт України, 2007. − 40 с.

Кульский Л.А. Теоретические основы и технология кондиционирования воды. − 3-е изд., перераб. и доп. – К.: Наук. думка, 1980. – 564 с.

How to Cite

Обженська, Є., Маджд, С., & Франчук, Г. (2009). Evaluation of groundwater quality by organoleptic characteristics. Proceedings of National Aviation University, 38(1), 50–52. https://doi.org/10.18372/2306-1472.38.1660

Issue

Section

ENVIRONMENT PROTECTION

Most read articles by the same author(s)

1 2 > >>