МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ КАТЕГОРІАЛЬНОГО АПАРАТУ В СФЕРІ ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
Ключові слова:
сучасні харчові продукти, екологічні, функціональні, генетично модифіковані, оздоровчого харчування, біо, баластні імітаційні, органічні,Анотація
В статті розглядаються питання пов’язані із сучасною типізацією харчових продуктів та обгрунтовується необхідність надання визначень основним типам сучасних харчових продуктів. Систематизуються існуючі підходи до класифікації харчових продуктів та створюється нова, сучасна класифікація.Посилання
Галечьян Н. Экопродукты в современном мире / Галечьян Н., Ю.Гусева // Продовольча індустрія АПК. - 2009. - №2. - С.14-17.
Закон України «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів» [Електронний ресурс] -Режим доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1103-16
Закон України «Про захист справ споживачів» від 12.05.1991 № 1023-XII)[Електронний ресурс] - Режим доступу: http://www.timer.dp.ua/databank/goods/consumer.htm
Закон України «Про органічне виробництво» [Електронний ресурс]. - Режим доступу до докум.: http://organic-food.com.ua/prijnyato-zakon-ukra%D1%97ni-pro-organichne-virobnictvo/
Дейнеко Л.В. Сталий розвиток та виклики глобалізації: напрямки і перспективи еколого-економічних досліджень / Л. В. Дейнеко, Є. В. Хлобистов // Екологізація економіки як інструмент сталого розвитку в умовах конкурентного середовища: Матер. Міжн. наук.-практ. конф. – Л.: НЛУУ, - 2005. – 42–44 с.
Закон ЄС «Про харчові продукти» [Електронний ресурс] - Режим доступу:http://www.yarohota.ru/raznoe/obshchiy_zakon_es_o_pishchevyh/
Сирохман І. В. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення: навч. пос. [для студ. вищ. навч. закл.] / І. В. Сирохман, В. М. Завгородня. – К.: Цент учбової літератури, 2009. – С.544