ЕФЕКТИВНІСТЬ ГІДРОЛІЗУ ПРОТЕЇНІВ МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ СЕРИНОВИМИ ПРОТЕАЗАМИ

Г.П. Петюх, Н.А. Романова, К.М. Гаркава

Анотація


 Дослідженo релативну ефективність ензиматичного гідролізу ізоляту молочної сироватки WPI з використанням семи ферментів класу серинових протеаз у трьох концентраціях за рН 7,0 та 50 °C. Найефективнішою виявилася протеаза R у концентрації 0,0002 г/мл.


Ключові слова


гідроліз; молочна сироватка; серинові протеази

Посилання


Viotto, W. H. Ultrafiltração de soro doce de queijo minas frescal - efeito de pré-tratamento do soro no desempenho da membrana de ultrafiltração e na composição e solubilidade do concentrado protéico de soro // PhD Thesis, Universidade Estadual de Campinas, Campinas-SP, Brazil (1993).

Kinetic Model for Whey Protein Hydrolysis by Alcalase Multipointimmobilized on Agarose Gel Particles / R. Sousa Jr, G. P. Lopes, P. W. Tardioli, R. L. C. Giordano, P. I. F. Almeida, R.C. Giordano // Brazilian Journal of Chemical Engineering. – 21/ 02, April - June 2004. – Р. 147–153.

Mann E. Whey Products and Their Uses // Dairy Industries International, December, 2000. − Р. 13−14.

Adler-Nissen J. Enzymatic hydrolysis of food protein. − London: Elsevier Applied Science Publishers; 1986.

Segel I.H. Enzyme Kinetics. − A Wiley-Interscience Publication, 1975.

Kinetics of the Initial Stage of Milk Protein Hydrolysis by Chymotrypsin / Vorob'ev M.M., Levicheva I.Y. Belikov V.M. // Applied Biochemistry and Microbiology. 1996. − 32. − Р. 219−222.


Повний текст: PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


ISSN 2306-1472 (Online), ISSN 1813-1166 (Print)

Передплатний індекс 86179

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

Ulrich's Periodicals DirectoryIndex CopernicusDOAJSSMРИНЦWorldCatCASEBSCOCrossRefBASEDRIVERНаціональна бібліотека ім. ВернадськогоНауково-технічна бібліотека НАУ