Efficiency of hydrolysis of whey protein serine proteases

Authors

  • Г.П. Петюх
  • Н.А. Романова
  • К.М. Гаркава

DOI:

https://doi.org/10.18372/2306-1472.39.1718

Keywords:

гідроліз, молочна сироватка, серинові протеази

Abstract

 Research of relative enzymatic whey protein isolate (WPI) hydrolysis efficiency was conducted. Seven enzymes in three concentrations by pH 7.0 t=50°C were used. The most efficient showed to be Protease R in concentration 0,0002 g/ml.

Author Biographies

Г.П. Петюх

Кандидат біологічних наук. Доцент кафедри біотехнології Національного авіаційного університету.

Н.А. Романова

Студентка Національного авіаційного університету.

К.М. Гаркава

Доктор біологічних наук. Професор. Завідувач кафедри біотехнології Національного авіаційного університету.

References

Viotto, W. H. Ultrafiltração de soro doce de queijo minas frescal - efeito de pré-tratamento do soro no desempenho da membrana de ultrafiltração e na composição e solubilidade do concentrado protéico de soro // PhD Thesis, Universidade Estadual de Campinas, Campinas-SP, Brazil (1993).

Kinetic Model for Whey Protein Hydrolysis by Alcalase Multipointimmobilized on Agarose Gel Particles / R. Sousa Jr, G. P. Lopes, P. W. Tardioli, R. L. C. Giordano, P. I. F. Almeida, R.C. Giordano // Brazilian Journal of Chemical Engineering. – 21/ 02, April - June 2004. – Р. 147–153.

Mann E. Whey Products and Their Uses // Dairy Industries International, December, 2000. − Р. 13−14.

Adler-Nissen J. Enzymatic hydrolysis of food protein. − London: Elsevier Applied Science Publishers; 1986.

Segel I.H. Enzyme Kinetics. − A Wiley-Interscience Publication, 1975.

Kinetics of the Initial Stage of Milk Protein Hydrolysis by Chymotrypsin / Vorob'ev M.M., Levicheva I.Y. Belikov V.M. // Applied Biochemistry and Microbiology. 1996. − 32. − Р. 219−222.

How to Cite

Петюх, Г., Романова, Н., & Гаркава, К. (2009). Efficiency of hydrolysis of whey protein serine proteases. Proceedings of National Aviation University, 39(2), 94–96. https://doi.org/10.18372/2306-1472.39.1718

Issue

Section

ENVIRONMENT PROTECTION