ДІЯЛЬНІСТЬ ФАО ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МІЖНАРОДНОЇ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ
Ключові слова:
продовольча безпека, мінімальні стандарти рівня життя, забезпечення продовольством, міжнародна інтеграція, організаційні заходи, внутрішньодержавне законодавство, міжнародне правоАнотація
У цій статті дано поняття продовольчої безпеки, діяльність Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) у сфері забезпечення продовольчої безпеки, а також вплив такої діяльності на різні внутрішньодержавні заходи, для забезпечення національної економічної безпеки країни. У статті проаналізовано конференції, проведені ФАО, а також прийняті програми щодо забезпечення всесвітньої продовольчої безпеки. Крім того, розглянуто поняття «продовольча криза» та шляхи його усунення, виявлені фізіологічні та економічні критерії продовольчої безпеки світу і країни. Одночасно констатовано на те, що незважаючи на деякі виявлення, слід зазначити, що до теперішнього часу не існує навіть єдиного загальноприйнятого визначення самого поняття «продовольча забезпеченість».Посилання
Алтухов, А. И. Продовольственная безопасность как фактор внутренней и внешней стабильности России. Аграрное и земельное право, 2009, №1, с. 20-25.
Балабанов В.С., Борисенко Е.Н. Продовольственная безопасность (международные и внутригосударственные аспекты). М., Экономика, 2002, 549 с.
Борисенко Е.Н. Международная продовольственная безопасность: актуальные проблемы. Социально-политический журнал (социально-гуманитарные знания), 1997, № 2, с. 202-213.
Киселев С.В. Обеспечение продовольственной безопасности в условиях продовольственного кризиса. Аграрное и земельное право, 2009, № 1, с. 29-30.
Ревенко Л.С. Мировой рынок продовольствия в эпоху «генной» революции. М., 2002, с. 35.
Маслаков В.В. Формирование и развитие системы продовольственной безопасности: концептуальные подходы. Екатеринбург, 1996.
Файзуллин Г.Г. Роль государства в обеспечении продовольственной безопасности: международно-правовой аспект. Право и государство, 2008, № 8, с. 72-76.
Экономическая безопасность России. Общий курс. Учебник. Под ред. В.К.Сенчагова. 2-е изд. М., Дело, 2005, 896 с.
www.fao.org
www.science.az