ANALYSIS OF THE GLOBAL EXPERIENCE OF RESTAURANT MANAGEMENT
Keywords:
restaurant, development, effictivness, management, franchiseAbstract
The article is devoted to the study of the main principles of restaurant management abroad, as wellas to the analysis of independent institutions' experience, whose full or associate membership in the corporate chainsinvolves such businesses in cooperations on the basis of a franchise agreement or as managing companies specialized inrestaurant management.References
Борисова О. В. Механізм реалізації інноваційної політики підприємств ресторанного господарства // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі.
Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг: міжнар. наук.-практ. конф., 19 листопада 2013 р.: наук.вид.: у 2 ч. – Харків :, 2014. – ч. 2. – С. 238–239.
Браймер Р. Основы управления в индустрии гостеприимства / Р. Браймер. - М., 1995. – 384 с.
Джеймс Дж., Болдуин Д. Управление рестораном. – М.: ТК Велби, Проспект, 2007.– 440 с.
Завадинська О. Ю., Литвиненко Т.Є. Організація ресторанного господарства за кордоном: Навчальний посіб. -. Київ. нац. торг. –екон. ун-т, 2004.-с.192.
Бизнес в блоге. Лучшие идеи бизнеса со всего мира [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://biznesvbloge.ru/.
Chamber Gourmet Club [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.gourmetclub.ua/ua/.