МАТЕМАТИКО-СТАТИСТИЧНІ МЕТОДИ ОЦІНЮВАННЯ РІВНЯ ІННОВАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ГОТЕЛЬНИХ ГОСПОДАРСТВ

Автор(и)

  • В. А. РУСАВСЬКА Київський національний університет культури і мистецтв
  • С. М. КОРОТІН Національний університет оборони України імені Івана Черняховського
  • Ю. С. ТВЕРДОХЛІБ Київський національний університет культури і мистецтв

Ключові слова:

готельне господарство, наукові методи, алгоритми, інноваційний потенціал

Анотація

Стаття присвячена аналізу відомих основних математико-статистичних методів та визначенню чинників, які впливають на проведення якісного оцінювання рівня інноваційного потенціалу готельних господарств.

Біографії авторів

В. А. РУСАВСЬКА, Київський національний університет культури і мистецтв

к.і.н., професор, заслужений працівник культури України,завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу

С. М. КОРОТІН, Національний університет оборони України імені Івана Черняховського

к.т.н., заступник начальника кафедри авіації

Ю. С. ТВЕРДОХЛІБ, Київський національний університет культури і мистецтв

студентка факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу

Посилання

Борисова О.В. Інноваційний потенціал підприємств ресторанного господарства та ефективність його використання [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://infotour.in.ua/borysova.htm.

Горобець О.А. Методи оцінки ефективності запровадження інновацій на підприємстві/ О.А. Горобець // Вісник Хмельницького національного університету. – 2009. – № 2. Т. 1. – С. 124-127.

Галасюк К.А. Дослідження сутності, структури та оцінки інноваційного потенціалу підприємства // Economics and Management: Challenges and Perspectives: Collection of scientific articles. – “East West” Association for Advanced Studies and Higher Education. – Vienna, 2015. – Р. 418-421.

Егупов Ю.А. Повышение корректности многомерных оценок в процессе формирования производственной программы предприятия / Ю.А. Егупов / Економічні інновації. Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України. – 2009. – № 38. – С. 68-80.

Карюк В.І. Методичний підхід до оцінювання інноваційного потенціалу промислових підприємств / В.І. Карюк //Актуальні проблеми економіки – 2012. – № 5(131). – С. 176–182.

Лощина Л.В. Комплексна оцінка інноваційного потенціалу підприємства: теоретико-методичні підходи / Л. В. Лощина, В. М. Милашенко // Вісник Донбаської державної машинобудівної академії. – 2008. – № 3 (13). – С. 163–167.

Мандель И.Д. Кластерный анализ / И.Д. Мандель. – М.: Финансы и статистика, 1988. – 176 с.

Русавська В.А. Гостинність в українській традиційній культурі: навч. посібник / В.А. Русавська. – К.: Ліра-К, 2014. – 280 с.

Соколенко С.І. Кластери в глобальній економіці / С. І. Соколенко. – К.: Логос, 2004. – 848 с.

Твердохліб Ю.С. Стратегія розвитку України: наук. журн. – К.: НАУ, 2018. – №1. – С. 177-180.

Факторный анализ эффективности производства / Под ред. В.Ф.Палия. – М.: Финансы, 1973.

Федулова І.В. Дослідження методик оцінювання інноваційного потенціалу промислових підприємств / І.В. Федулова // Держава та регіони. Серія: Економіка та підприємництво. – 2008. – № 4. – С. 235–240.

Хобта В.М. Оцінка інноваційного потенціалу підприємства [Електронний ресурс] / В.М. Хобта, Г.О. Комар // Економіка промисловості. – 2009. – № 1. – С. 102–109. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua /jpdf/ econpr_2009_1_16.pdf.

Янковой А.Г. Математико-статистические методы и модели в управлении предприятием / А.Г. Янковой. – Одесса: ОНЭУ, 2014. – С. 33.

Янковий О.Г. Латентні ознаки в економіці: монографія / О.Г. Янковий. – Одеса: Атлант, 2015. – 168 с.

The Rezidor Hotel Group: Year-End Report, January–December 2017 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.rezidor.com/phoenix.

Опубліковано

2019-11-08

Номер

Розділ

Статті