THE PROBLEM OF OIL SPILL AND ITS LIQUIDATION BY USING OF ABSORBENTS

Автор(и)

  • A. Iakovlieva
  • S. Khrypko

DOI:

https://doi.org/10.18372/2310-5461.25.8246

Ключові слова:

екологічна безпека, захист навколишнього середовища, забруднення, нафтопродукти, абсорбент, біомаса

Анотація

Нафта і нафтопродукти займають одне з перших місць за ступенем забруднення навколишнього середовища. Для сучасної цивілізації стали закономірними екологічні катастрофи, пов’язані з виливами нафти та нафтопродуктів, що призводять до забруднення ґрунтів, водних об’єктів. Більшість аварійних виливів нафти викликають сильні і незворотні пошкодження природних біоценозів для рослин і морських тварин. Очищення розливів нафти не є легким завданням. Різні чинники повинні бути розглянуті для очищення водного середовища. Екологічні катастрофи, пов’язані з розливами нафти і нафтопродуктів ведуть до забруднення водойм. Статтю присвячено проблемі розливу нафти і рішеннб за рахунок використання біомаси для поглинання в надзвичайних ситуаціях, а також виявлення можливості використовувати опале листя як біомасу.

Посилання

Влияние нефтяного загрязнения на биогеоценозы / А. В. Соромотин, С. Н. Гашев, М. Н. Га-шева, Е.А. Быкова // Материалы I Всес. конф. «Экология нефтегазового комплекса». — Вып. I. —Ч. 2. — М., 1989. — С. 180–191.

Пітерс А. Розливи нафти та навколишнє середовище / А Пітерс // Екологія, 2006. — № 4. — С. 14.

Воробьев Ю. А. Предупреждение и ликвидация аварийных разливов нефти и нефтепродуктов / Ю. А. Воробьев, Ю. И. Соколов. — М. : Ин-октаво, 2005. — 368 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

20.03.2014

Номер

Розділ

Екологія