ЯДРО З АПАРАТНИМ РОЗПАРАЛЕЛЮВАННЯМ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМ

Автор(и)

  • М. В. Стасюк
  • О. І. Антонюк
  • Д. Ю. Лебедев

DOI:

https://doi.org/10.18372/2310-5461.20.5683

Ключові слова:

ядро мікроконтролера, переривання, арифметичний пристрій, мультиплексування

Анотація

Створення ядра, яке буде виконувати інструкції кожної підпрограми по черзі, дасть змогу суттєво не збільшувати кількість апаратних ресурсів під час розв’язання складних задач. Такий підхід дозволяє економити такти, обробник переривання починає виконуватись майже відразу після надходження переривання хоч і на меншій ефективній частоті, що дозволяє виконати скидання прапорів чи збереження результату роботи периферії швидше, ніж це робиться зазвичай.

Ядро має набір команд, який нічим не поступається наборам існуючих ядер, тому може використовуватись у тих же галузях, що й інші ядра. Швидкість виконання в 1 MIPS на 1 МГц і наявність розпаралелювання дає можливість виконувати на ньому складні програми критичні до часу виконання. Показано новий шлях розвитку мікроконтролерів. Подану архітектуру можна суттєво ускладнювати за рахунок збільшення кількості потоків, які виконуються паралельно, додавання нових команд і обчислювальних блоків.

Посилання

Ортега Дж. Введение в параллельные и век-торные методы решения линейных систем / Дж. Ортега. — М. : Мир, 1991. — 365 с.

Векторизация программ: теория, методы, ре-ализация: сборник / под ред. И. Н. Теплюка. — М. : Мир, 1991. — 272 с.

Павлов П. Тенденции развития микропроцес-соров и микроконтроллеров / П. Павлов // Совре-менная электроника. — 2007. — № 2.

##submission.downloads##

Опубліковано

10.12.2013

Номер

Розділ

Інформаційно-комунікаційні системи та мережі