ACCESSIBILITY OF FOOD PRODUCTS IN THE CONTEXT OF FOOD SECURITY OF THE COUNTRY
Keywords:
accessibility, food products, food safety, principles, consumers basketAbstract
The paper focuses on accessibility of food products, which is entirely dependent on the state policies. Thus accessibility is considered in terms of the physical availability and economic accessibility, which is actual in the present conditions of Ukrainian development. That is the thrust due to the low standard of living, a significant fall in the nation's health, crisis demographic and political processes.References
Кашенко О.Л. Екологічна складова національної продовольчої безпеки. – нова економічна парадигма формування стратегії національної продовольчої безпеки України у ХХІ столітті / О.Л. Кашенко. – К.: ІАЕ, 2001. – С. 221-223.
The Economist Intelligence Unit: [Електронний ресурс] – Режим доступу: www.economist.com
Державний комітет статистики України. Офіційний сайт [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua/
Україна у цифрах: 2012 рік. Статистичний збірник. За редакцією О.Г. Осауленка. – К.: Державна служба статистики України. – 2013. – 248 с.
Витрати і ресурси домогосподарств України у 2012 році. Статистичний збірник – К.: Державна служба статистики України. – 2013. – 377 с.
Продовольственная и сельскохозяйственная организация ООН. Офіційний сайт [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://www.fao.org/home/ru
Постанова від 14 квітня 2000 р. № 656 київ Про затвердження наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення [Електронний ресурс]. - Режим доступу: zakon4.rada.gov.ua
Закон України «Про мінімальний споживчий бюджет» [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1284-12