ДОСТУПНІСТЬ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ В КОНТЕКСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ КРАЇНИ
Ключові слова:
доступність, продукти харчування, продовольча безпека, принципи, споживчий кошикАнотація
В статті основа увага приділяється доступності харчових продуктів, яка повністю залежить від держаної політики. При цьому доступність розглядається з точки зору фізичної достатності та економічної доступності, що є актуальним в сучасних умовах розвитку України. Саме така спрямованість обумовлена низьким рівнем життя населення, значним падінням рівня здоров’я нації, кризовими демографічними та політичними процесами.Посилання
Кашенко О.Л. Екологічна складова національної продовольчої безпеки. – нова економічна парадигма формування стратегії національної продовольчої безпеки України у ХХІ столітті / О.Л. Кашенко. – К.: ІАЕ, 2001. – С. 221-223.
The Economist Intelligence Unit: [Електронний ресурс] – Режим доступу: www.economist.com
Державний комітет статистики України. Офіційний сайт [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua/
Україна у цифрах: 2012 рік. Статистичний збірник. За редакцією О.Г. Осауленка. – К.: Державна служба статистики України. – 2013. – 248 с.
Витрати і ресурси домогосподарств України у 2012 році. Статистичний збірник – К.: Державна служба статистики України. – 2013. – 377 с.
Продовольственная и сельскохозяйственная организация ООН. Офіційний сайт [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://www.fao.org/home/ru
Постанова від 14 квітня 2000 р. № 656 київ Про затвердження наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення [Електронний ресурс]. - Режим доступу: zakon4.rada.gov.ua
Закон України «Про мінімальний споживчий бюджет» [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1284-12