ЛЕКСИЧНИЙ АНАЛІЗАТОР ДЛЯ РОЗРОБКИ СТИЛЮ ЕФЕКТИВНОГО ПРОГРАМУВАННЯ

Автор(и)

  • Мілана Миколаївна Костів Національний авіаційний університет

Ключові слова:

Лексичний аналіз, лексема, стиль ефективного програмування, конструкція мови програмування

Анотація

У статті розглянута задача створення лексичного аналізатору для розробки стилю ефективного програмування, наведені результати експериментів з вибору задач, які найчастіше виникають у веб-програмуванні, виконаний аналіз проектів з відкритим кодом, реалізована архітектура засобу і діаграма класів. На основі таблиць та гістограм, які отримані за допомогою «Лексичного аналізатору» створена таблиця з лексемами, які можуть бути використані в конструкціях для реалізації вирішення задач і підтверджувати їхпопулярність на основі значної частоти появи у коді. Після виконання лексичного аналізу і обрання найпопулярніших задач виникає можливість аналізу варіантів їх вирішення, які представлені у вигляді конструкцій і порівняння їх ефективності для створення стилю. Для дослідження коду мови програмування PHP з метою отримання на виході послідовності символів лексем використаний «Zend Engine PHPLexer». Інструмент створений без роботи з мовною специфікацією на лексичному рівніза допомогою використання лексичних функцій, які вбудовані у «Zend Engine PHPLexer».

Біографія автора

Мілана Миколаївна Костів, Національний авіаційний університет

Аспірантка кафедри інженерії програмного забезпечення Інституту комп'ютерних інформаційних технологій Національного авіаційного університету. Наукові інтереси: інженерія програмного забезпечення.

Посилання

Магда Ю.С. Ассемблер. Разработка и оптимизация Windows-приложений / Ю.С. Магда. – С-Пб.: БХВ-Петербург, 2003. – 544 с.

Сидоров Н.А. Экология программного обеспечения // Інженерія програмного забезпечення. – 2010. – №1. – С.53 – 61.

Сидоров М.О., Костів М.М. Метод створення ефективного стилю програмування // Інженерія програмного забезпечення – 2013. – № 3–4 (15–16) – С. 17 – 24.

Костів М.М., Крамар Ю.М., Інструмент для створення стилю ефективного програмування // Інженерія програмного забезпечення. – 2014. – № 1 (17) – С. 28 – 31.

PHP: Лексер (Tokenizer) - Manual [Електронний ресурс] – Режим доступа: http://php.net/manual/ru/book.tokenizer.php

PhpMyAdmin [Електронний ресурс] – Режим доступа: http://www.phpmyadmin.net/home_page/index.php

Package Information: PHP_CodeSniffer [Електронний ресурс] – Режим доступа: http://pear.php.net/package/PHP_CodeSniffer/redirected

##submission.downloads##

Номер

Розділ

ТЕХНОЛОГІЇ РОЗРОБКИ ТА СУПРОВОДЖЕННЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ