РОЗРАХУНОК КОЕФІЦІЄНТІВ ЗАХИЩЕНОСТІ ВІДОМОСТЕЙ, ЩО СТАНОВЛЯТЬ ДЕРЖАВНУ ТАЄМНИЦЮ

Authors

  • Ю.О. Дрейс
  • Н.С. Вишневська
  • Ю.Є. Хохлачова

DOI:

https://doi.org/10.18372/2410-7840.12.1955

Abstract

Ефективне експертне оцінювання у сфері охорони державної таємниці (ДТ) залежить від правильного визначення та підтримання в актуальному стані об’єкта охорони, тобто тих відомостей, які підлягаю віднесенню до ДТ у зв’язку з можливістю завдання шкоди національній безпеці України у разі їх втрати чи розголошення. Відповідно до Закону України «Про державну таємницю» віднесення інформації до ДТ – це процедура прийняття державним експертом з питань таємниць рішення про віднесення категорії відомостей або окремих відомостей до ДТ з установленням ступеня їх секретності шляхом обґрунтування та визначення можливої шкоди національній безпеці України в разі розголошення цих відомостей, включення цієї інформації до Зводу відомостей, що становлять державну таємницю (ЗВДТ) (табл.1 (уривок))

References

Закон України „Про державну таємницю” від 21.01.94 [Електронний ресурс] / Верховна Рада України // Закон України. – Режим доступу : www.rada.gov.ua

Методичні рекомендації державним експертам з питань таємниць щодо визначення підстав для віднесення відомостей до державної таємниці та ступеня її секретності. Затверджено наказом Держкомсекретів України від 09.11.1998р. №22.

Архипов О. Є., Касперський І.П. Проблеми методичного забезпечення віднесення відомостей до інформації з обмеженим доступом в Україні / Правова інформатика. -№ 3(11). – 2005. – С. 61-66.

Архипов О.Є., Бородавко І.Т., Ворожко В.П. Оцінювання ефективності системи охорони державної таємниці: Монографія. – К.:Наук.-вид. відділ НА СБ України, 2007. – 63с.

Звод відомостей, що становлять державну таємницю. Затверджено наказом СБ України від 12.08.2005 із змінами по 2008р. №440.

Архипов О.Є., Ворожко В.П. Щодо методики реалізації процедури віднесення інформації до секретної / Правове, нормативне та метрологічне забезпечення захисту інформації в Україні. - №2(17). – 2008р. – с.10-15.

Issue

Section

Articles