АНАЛІЗ СВІТОВОГО ДОСВІДУ УПРАВЛІННЯ ЗАКЛАДАМИ РЕСТОРАННОЇ ГАЛУЗІ

Автор(и)

  • О. Ю. ЗАВАДИНСЬКА Київський національний університет культури і мистецтв
  • Р. В. ДЬЯЧЕНКО Київський національний університет культури і мистецтв

Ключові слова:

ресторан, розвиток, ефективність, управління, франшиза

Анотація

Стаття присвячена дослідженню основних принципів управління закладами ресторанного господарства за кордоном, проведено аналіз роботи незалежних закладів, повноправних й асоційованих членів корпоративних ланцюгів, що беруть участь в бізнесі на основі договору франшизи, керуючих компаній, що спеціалізуються на керівництві закладами харчування.

Біографії авторів

О. Ю. ЗАВАДИНСЬКА, Київський національний університет культури і мистецтв

к.т.н., доцент, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу

Р. В. ДЬЯЧЕНКО, Київський національний університет культури і мистецтв

к.мистецтвозн., старший викладач кафедри готельно-ресторанного бізнесу факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу

Посилання

Борисова О. В. Механізм реалізації інноваційної політики підприємств ресторанного господарства // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі.

Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг: міжнар. наук.-практ. конф., 19 листопада 2013 р.: наук.вид.: у 2 ч. – Харків :, 2014. – ч. 2. – С. 238–239.

Браймер Р. Основы управления в индустрии гостеприимства / Р. Браймер. - М., 1995. – 384 с.

Джеймс Дж., Болдуин Д. Управление рестораном. – М.: ТК Велби, Проспект, 2007.– 440 с.

Завадинська О. Ю., Литвиненко Т.Є. Організація ресторанного господарства за кордоном: Навчальний посіб. -. Київ. нац. торг. –екон. ун-т, 2004.-с.192.

Бизнес в блоге. Лучшие идеи бизнеса со всего мира [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://biznesvbloge.ru/.

Chamber Gourmet Club [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.gourmetclub.ua/ua/.

Опубліковано

2019-11-07

Номер

Розділ

Статті