ВІДМОВОСТІЙКА ФАЙЛОВА СИСТЕМА

Автор(и)

  • Л. П. Галата
  • Ю. О. Максимов

DOI:

https://doi.org/10.18372/2310-5461.21.6057

Ключові слова:

відмовостійка файлова система, B -дерева, метадані, журнал транзакцій, цілісні потоки

Анотація

У статті аналізуються дискова реалізація структури Resilient File System, нові структурні елементи  - «B+-дерева», їх вплив на масштабування елементів файлової системи. Досліджено переваги та недоліки архітектури, продуктивності та відмовостійкості у порівнянні з файловою системою New Technology File System. Проводиться оцінка ефективності відновлення файлів після збою обладнання на основі структури метаданих, що дозволяє виявити всі форми ушкоджень диска, а також стратегії «Copy-on-Write (копіювання-при-записі)». Розглянуто журнали транзакцій як підхід для забезпечення узгодженості на диску та надійності оновлення диску. Застосовано підхід «розміщення при записі» для максимальної надійності та запобігання обірваних записів. Протестована перевірка надмірності системи зберігання даних та швидкість роботи на прикладі пошуку атрибутів папки. Досліджено цілісні потоки які захищають вміст файлу від усіх видів пошкоджень даних. Перераховано технології безпеки для підвищення захисту файлової системи.

Посилання

Файловая система ReFS изнутри. По матеріа-лам SysDev Laboratories. — Електронный ресурс. — Режим доступа: http://rlab.ru/.

Создание нового поколения файловой систе-мы для Windows: ReFS. Steven Sinofsky. — Елект-ронный ресурс. — Режим доступа: http://blogs.msdn.com/.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-03-28

Номер

Розділ

Інформаційна безпека