ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАДІЙНОСТІ ТА ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ ХАРАКТЕРИСТИК СВІТЛОСИГНАЛЬНИХ СИСТЕМ АЕРОДРОМІВ ЦИВІЛЬНОЇ АВІАЦІЇ

Автор(и)

  • С.С. Ільєнко National Aviation University

DOI:

https://doi.org/10.18372/2310-5461.19.5535

Ключові слова:

світлосигнальна система аеропорту, надійність, повітряне судно, система аеродромних вогнів, дистанційне керування

Анотація

Одним із головних завдань цивільної авіації є забезпечення безпеки та регулярності польотів повітряних суден. В умовах обмеженої дальності видимості світлосигнальна система аеропорту (ССА) є для екіпажу єдиним джерелом інформації на етапі візуального пілотування. Згідно з цим, надійність ССА повинна відповідати необхідному рівню, заданому  нормативно-технічними документами. Надійність - властивість ССА, що відображає її здатність виконувати необхідні функції протягом заданого проміжку часу в заданих умовах експлуатації, технічного обслуговування, зберігання і транспортування, і включає в себе безвідмовність, довговічність, ремонтопридатність і збереженість або поєднання цих властивостей.

Завданням дослідження є показники надійності і ремонтопридатності ССА а також світлотехнічні характеристики світлосигнального обладнання підсистем ССА.

Посилання

ДСТУ 3589-97. Системи та комплекси авіаційного обладнання. Надійність та експлуатація. Терміни та визначення. К.: Київстандарт, 1997, с. 28.

В. Ю. Ломоносов, и др. Электротехника. М.: Энергоатомиздат, 1990.- 400 с.

ДСТУ 2860-94. Надійність техніки. Терміни та визначення. К.: Київстандарт, 1996.

Ю.В.Фрид, Ю.К. Величко, В.Д. Козлов, ир. Электро-светосигнальное оборудование аэродромов. М.: Воздушный транспорт, 1988, - 315 с.

ВСН 8-86. Пособие по проектированию объектов светосигнального и электрического оборудования систем посадки воздушных судов в аэропортах. М.: Аэропроект, 1987.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-11-28

Номер

Розділ

Авіоніка та машинознавство