КОНЦЕПЦІЯ IТ ОСВІТИ В УКРАЇНІ

Автор(и)

  • M. Lutskiy National Aviation University

DOI:

https://doi.org/10.18372/2310-5461.18.4931

Ключові слова:

вища освіта, навчальні програми, підготовка спеціалістів, інформаційна безпека, безпека інформаційних технологій

Анотація

Великі корпорації та IT-компанії по праву вважаються піонерами концепції «подвійної освіти»: обов'язкова базова підготовка і додаткове сертифікаційна освіта на прикладних курсах. Дана ідеологія дозволяє студентам отримати університетський диплом в рамках спеціальних освітніх IT-курсів. Взаємодія між університетом та IT-компаніями, спрямована на просування практичних дисциплін та спеціалізованих курсів для отримання повної вищої освіти є необхідною умовою, для розвитку інформаційної безпеки. У статті запропонована концепція рішення проблеми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у галузі інформаційної безпеки в умовах їх відповідності міжнародним стандартам. Розглянуті питання, які повинні бути висвітлені даною концепцією: коло проблем і мета введення освітньої сфери «Інформаційна безпека», також визначені шляхи вирішення даної задачі у відповідності з міжнародними стандартами та вимогами. Визначені похідні від запропонованої концепції – рівень, функції і зміст навчання фахівця в області інформаційної безпеки

Посилання

Yudin A. K. Information security / A.K. Yudin, V. M. Bogush. — Kharkiv : Konsum. — 2005.

Yudin A. K. Analysis of information and telecommunication component support systems and decision making / A. K. Yudin, M. G. Lutskiy, I. E. Rogoza // Science-based technology. — 2013. — T. 16. — №. 4.

Meshchaninov O. P. Current models of univer-sity education in Ukraine: monograph / O. P. Meshcha-ninov. — Nikolaev: Izd MSHU. Peter Graves. — 2005. — Р. 130–196.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-06-26

Номер

Розділ

Інформаційно-комунікаційні системи та мережі