КЕРУВАННЯ РИЗИКОМ У МОДЕЛІ ОПТИМІЗАЦІЇ СКЛАДНИХ ЛІНІЙНИХ СИСТЕМ - Капишон, В. Г.; Корнійчук, М. Т.; Совтус, І. К.; Тетерятник, В. Д.; Шутко, М. О. (Proceedings of National Aviation University, 2021)
Розглянуто модель оптимгзаци складних лінійних систем на етапі їх розробки та проектування за критерієм витрат на убезпечення від ризику відмов системи з урахуванням керування ризиком для можливості його варіювання. На основі модифікації невизначених множників розроблено метод і моделі, що дозволяють оптимізувати витрати на побудову системи заданої якості з допустимими рівнями ризику відмов