Підвищення екологічної безпеки апаратів із псевдозрідженим шаром при проведенні багатофакторних процесів - Корнієнко, Я. М. (Proceedings of National Aviation University, 2001)
Наведено результати експериментальних досліджень конструкцій пристроїв для селективного вилучення з відпрацьованого теплоносія безпосередньо в апараті частинок, які можуть бути центрами грануляції під час проведення зневоднення розчинів у псевдозрідженому шарі. Визначені оптимальні геометричні розміри окремих конструктивних елементів цих пристроїв