Математична модель станів системи керування охороною праці з урахуванням людського фактора - Матиборський, В. В. (Proceedings of National Aviation University, 2001)
Показано можливість застосування методів вірогідного діагностування станів систем для побудови математичної моделі процесів керування охороною праці. Розраховано імовірність виникнення можливих ситуацій, що призводять до важких наслідків (травм, аварій, профзахворювань). Модель будується на прикладі людського фактора в системі керування охороною праці