Алгоритмізація непараметричної оцінки функції розподілу ймовірностей при обробці статистичних даних - Білецький, А. Я.; Приставка, П. О.; Смойловська, О. О. (Proceedings of National Aviation University, 2001)
Запропоновано алгоритмізацію непараметричної оцінки функції розподілу та функції щільності ймовірності реалізацій випадкової величини за допомогою локальних поліноміальних сплайнів на основі В-стайнів другого і третього порядку та обчислення стійких квантилів