Adsorption cleaning of turbines butters by natural sorbent – bentonitovikh of clays - Полункін, Є.В.; Зубенко, С.О.; Корж, Г.В. (Proceedings of National Aviation University, 2010)
Розглянуто можливість використання природного сорбенту – палігорскіту для очищення відпрацьованих олив, видалення з них продуктів їх деструкції, що утворилися в процесі експлуатації. Установлено оптимальні режимні параметри оптимізації процесу та орієнтовні вхідні та вихідні характеристики відпрацьованих олив для реалізації процесу в лабораторних умовах.