ВІДЕОГРА ЯК ФЕНОМЕН СУЧАСНОЇ КУЛЬТУРИ - Скиба, І. П. (Proceedings of the National Aviation University Series Philosophy Cultural, 2020)
В статті проведено дослідження відеогри як феномену сучасної культури. Традиційно історію відеоігор досліджували з позицій еволюції технічних засобів. Сьогодні змінюється підхід до розгляду явища відеоігор, які все частіше розглядаються в контексті поняття електронної культури. Відеогра є одним із жанрів віртуальної художньої культури, що зближує її з мистецтвом. Вона також належить до популярної культури у системі масового культурного виробництва і є різновидом популярного мистецтва, яке засноване на масовому виробництві художньої продукції.